Talvimoniottelun (TMO) kolmas laji - kukkulan valloitus, tapahtui 14.1.2021 Kivenlahden Urheilupuiston pulkkamäessä, kirpeässä -18C pakkassäässä.

Kuva (Mia Engström-Risku). Ajoneuvoja kuin käytettyjen autojen myyntikentällä.

TMO jatkui mäkilajeilla runsaassa irtolumessa. Kaikki 17 osanottajaa, - mukana kaksi talven uutta kasvoa, olivat pirteässä kisavireessä illan alussa, mutta 45 minuuttia pakkasessa laimensi sähäkkyyden tuntuvasti. Tällä kertaa tytöt veivät kärkisijat.

Avauslajissa, STIGA-ajossa, mäen irtolumi haittasi menoa. Lajissa juostaan sopiva matka mäen huipulle, josta sitten pujotteluradan kautta lasketaan maaliin. Illan toinen laji oli perinteinen Mäkipulkka, - juoksu ylös (pulkan kanssa) ja vauhdilla alas. Mäki oli siihen mennessä liippaantunut sen verran, että ajanottajalla oli vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana. Ajat otettiin jälleen EMIT-kortilla ja yrityskerrat olivat vapaavalintaiset. Jotta TMO ei olisi liian lasketteluvoittoinen, niin osioajat laskettiin yhteen yhdeksi lajiksi.

Ensi viikolla (21.1) TMO jatkuu. Laji(t) ilmoitetaan sunnuntaina. Juostaanko hangessa, luistellaanko jäällä, viuhdetaanko potkukelkalla tai lumikengillä vai siirrytäänkö suksille - hiihtoa, ampumahiihtoa, latusuunnistusta tai hiihtosuunnistusta ? Sen aika näyttää.

Tulokset, mäkilajit   TMO-tilanne (3 lajia)