Vuoden 2020 Viestiliigan (VL) finaali suunnistettiin 10.10.2020 Ikaalisissa, kylpylän kupeessa. Kauden kuudennen VL-kisan järjestäjänä toimi Ikaalisten Nouseva-Voima (IkNV).

Kuva (kuvitus, Tove Jern). Viestiliigan päätösosuus oli yösuunnistusta.

OK 77 oli liikkeellä kahdella joukkueella - yksi joukkue molemmissa sarjoissa. Naiset olivat tällä kertaa parempia, - sijoitus 22., kun miesten loppusijoitukseksi kirjattiin 34. sija.

Liigan loppupisteet (D21-pisteet - H21-pisteet), jotka viime vuotiseen verrattuna tulivat valmiiksi ilahduttavan nopeasti, antavat paljon pohdittavaa. Naiset panostivat tänä vuonna joukkovoimaan, parhaimmillaan neljän joukkueen voimin. Viime vuonna vain kaksi joukkuetta oli pisteillä (50 parhaan joukossa). Naisilla jäi Medilaser-viesti (VL-2) elokuussa juoksematta. Miehet suunnistivat koko sarjan, mutta pisteitä ei joka kisassa tullut (miehissä oli selvästi enemmän joukkueita mukana kuin naisissa). Kolme joukkuetta pääsi pisteille, kuten 2019, mutta kakkos- ja kolmosjoukkueen pistekisat rajoittuivat yhteen tapahtumaan - Lukkari-viestiin (VL-5).

Naisten sijoitussarja loppupisteissä oli 18-34-48-57 ja miesten 27-66-83. Yhteenvetona todettakoon, että H-sarjaan pisteille pääsi 39 seuraa (vuonna 2019 pisteillä oli 47 seuraa) yhteensä 83 (99) joukkueella. Naisissa vastaavat luvut ovat 33 (38) seuraa ja 59 (72) joukkuetta. Osakilpailujen lukumäärä väheni tänä vuonna poisjääneen Jukolan verran.

Samana päivänä OK 77 teki uuden aluevaltauksen osallistumalla Kymenlaakson maakuntaviestiin Kouvolan Anjalassa. Vahvistettumme "maakuntajoukkue" oli maalissa 6. kun taas kuntojoukkueen sijoitus Puulaakisarjassa oli 11. Osanottomme moderaattori Heidi Torp-Donner (D50) kirjasi itselleen sarjavoiton aamupäivän "verryttelykisassa" - Kymenlaakson Sähkö-sprintissä. Kisan järjestäjänä toimi Kouvolan Suunnistajat (KS).

IkNV-tulokset   KS-tulokset