[9.4.2020] Lumitilanteen vuoksi tämä olisi ollut mahdollista jo uuden vuoden päivänä. Mutta noudatamme kalenteriamme. Viranomaispäätöksistä johtuen Länsirastit toimivat aluksi omatoimisuunnistuksina.

Kuva (Arkistokuva). Asiointitelttaa et maastosta löydä.

Ensimmäisenä kohteena on Hanikka (Suvisaaristontien varrella). Tapahtumapäivä (kalenterissa) on 16.4.2020, mutta rastit ovat maastossa jo 12.4 alkaen peräti kaksi viikkoa (Hanikassa 12. - 25.4.2020). Seuraava tapahtuma, Haukkalammella (Solvallan urheiluopiston pohjoispuolella), tarjoaa rasteja, Metsähallituksen luvalla, viikon ajan (19.-25.4). Seuraavien tapahtumien ajankohdat löytyy https://lansirastit.fi/ -sivustolta.

Omatoimisuunnistuksena suoritettavat tapahtumat eliminoivat pysäköintiongelmat, mahdolliset hetkelliset jonotushaitat kartan myynnissä sekä takaavat aina aurinkoisen suunnistuspäivän (kuka sitä nyt koiranilmalla lähtisi kotisohvaltaan). Valitettavasti menetyspuolella on tulosten ja reittien vertailu jälkikäteen, paikalla annetut neuvot ja kannustukset sekä, näin meille on kerrottu, Länsirastien oma ainutlaatuinen sosiaalinen ilmapiiri.

Karttoja voi tilata linkin lansirastit.fi kautta. Myös Suunnistajan kaupassa (Museokatu 34, Töölö) löytyy rajallinen määrä ylivoimaisesti suosituimman 5 km radan karttoja. Siitä oikaisemalla saa itselleen myös lyhyempiä omia ratoja. OK 77:n jäsenille tarkoitetuista kartoista tiedotetaan erikseen.