[9.4.2020] Mikäli viruskaranteeni ja vessapaperihaasteet ovat alkaneet kyllästyttämään, voi hakea vaihtelua tuttuun tapaan Kasavuoren kiintorasteja poimimalla: vuoden kiintorastiverkko on nyt 8.4.2020, yli 40-vuotisia perinteitä noudattaen, paikoillaan.

Kuva (Arkistokuva, Nina Ljungqvist-Sarparanta). Näitä "pyttyjä" kutsutaan kiintorasteiksi.

Verkon 15 rastia kattavat koko Kasavuoren alueen ja ne tarjoavat haastetta kaikentasoisille kävijöille. Kartan voi ladata omatoimisesti seuran verkkosivujen Kiintorastit-sivulta, ja mahdollisesta fyysisestä karttamyynnistä tiedotetaan myöhemmin. MOBO (mahdollisuus Mobiilisuunnistukseen) viritetään käyttökuntoon lähipäivinä.

Rasteja voi kiertää pistejahtina (otat maltillisesti muutaman tai ahnehdit kaikki kerralla). Mutta voit myös suunnitella printtaamalle kartallesi ratoja, jotka sitten toteutat  suunnistaen - rata kerrallaan. Näin kehität sekä ratamestaritaitojasi että suunnistusvarmuuttasi.

Suunnistaessa on syytä muistaa, ettei piha- tai peltoalueille ole asiaa. Otathan myös muut kanssaliikkujat huomioon – 1,5 metrin turvaväli pätee myös (peesatessasi) rasteilla. Rastit ovat metsässä välillä 9.4.2020 - 30.10.2020. Rasteja ylläpitää OK 77:n suunnistajat.

PDF-kartta löytyy Kiintorastit - MOBO -sivulta.