Uuden vuosikymmenen ensimmäinen Talvimoniottelu (TMO, - järjestyksessä 43. kisavuosi) käynnistyi luistelulla 7.1.2020 Kirkkojärven urheilukeskuksen ulkojäällä (yksi harvoista toimivista ulkojääradosista ilman kaukaloa.
Kuva (Henkka Backman). Nämä veijarit eivät säätä pelkää.
Muuten oli reipasta tihkua, joka ei kuitenkaan säikäyttänyt niitä muita niin runsaasti, että olisimme saaneet kentän ihan omaksemme. Mutta kuitenkin riittävän väljää, että liioilta törmäyksiltyä vältyttiin. Sade teki jäästä sekä liukkaan että märän. Siinä kastui, jos meni nurin - niinkuin muutamien osalta tapahtui. Ajanotto oli EMIT:illä, joka loi omat haasteet maalintulon osalta. Myös jarrutus kuuluu lajin hienouksiin. Kehno alkutalvi on johtanut siihen, että monelle tämä oli talven ensimmäinen luistelu - eivätkä ne taidot heränneet, vaikka teimme perusteellisen 15 min alkuverryttelyn.
 
Mutta hauskaa oli. Kaikkien mielessä pyöri kysymys MITÄ TEEMME ENSI VIIKOLLA, KUN LUNTA EI OLE LUVASSA? Siinä pähkinä purtavaksi myös järjestäjille, jotka saavat hieroa aivonystyröitään siihen saakka. Ehkä ohjelmaan ilmestyy jokin yllätyslaji?