Tämän vuoden Baltic Junior Cup (BJC) suunnistettiin Latvian Siguldassa 5.-6.10.2019, maastossa jossa viime vuonna suunnistettiin MM-kisat.

Kuva (Fredric Portin). Jonny Donner, seuran ensimmäinen H-sarjan voittaja BJC-kisassa. Kakkonen Liettuasta ja kolmonen Smålandin asussa.

Viesti suunnistettiin lauantaina. FSO:n joukkueet alisuorittivat kautta linjan, vaikka Janina Donner (D20) ankkurina, kisan 3. parhaana, nosti FSO-2 (jossa myös Jesper Donner aloitti) alueen parhaaksi - kymmeneksi. Kilpailu käytiin MM-maastossa, myös osissa, joissa eivät MM-radat käyneet (tai eivät MM-kisoille kelvanneet). Mäkistä, tiheätä ja tarjolla oli paljon virheentekopaikkoja.

Viestin onnistujat olivat henkilökohtaisessa kisassa epäonnistujien puolella. Parhaiten selvisi Jonny Donner (H18) - sarjansa paras. Katja v Schoultz ja Janina Donner ovat aikaisemmin (D20-sarjassa) seuran väreissä voittaneet sarjansa tässä perinteisessä aluekisassa. Småland, Ruotsi oli totutusti joukkuekisan voittaja, Latvia kotikentällään oli toisena ja FSO (5.) taisteli Liettuan ja Viron kanssa kolmossijasta. Kuusihenkinen ryhmämme saapuu kotinurkille maanantaina.

Järjestäjien tulossivu

 

Kuva (järj. Janina Donner). Vanhan tammen varjossa. OK 77:n 20% FSO:n joukkueesta.