SM-kisat yösuunnistuksessa suunnistettiin Jämsän Himoksessa 27.-29.9.2019, järjestäjänä JRV (nykyisin nimeltään Jämsän Retki-Veikot).

Kuva (Heidi Torp-Donner). Mitalikahvit nautitaan sunnuntaina Kirkkonummen Kauhalassa.

Kisat alkoivat perjantaina H21-sarjan karsinnalla. Kolmemiehisestä edustuksestamme, kaksi, Fabian af Hällström ja Caj Snickars lunastivat itselleen A-finaalipaikat. Ei millään tavalla jokapäiväistä herkkua. Jälkimmäinen toimi joukkueen majoitusmestarina Himoksen mökeillä. Lauantain A-finaaleihin osallistui 17 OK:laista lähes pilvettömässä syysyössä haastavilla radoilla, vaativassa maastossa. Menestys oli yksikantaisesti hyvä - paremmin (pisteiden ja mitalien valossa) on käynyt vain 20 vuotta sitten SM-tasolla. Yöllä silloinkin, paikkana Porvoon Virvik.

Saaliina oli kolme mitalia, kultaa Mikael (H50) ja Jesper (H15) Donnerille sekä pronssi, ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa napanneelle Eljas Taljalle (H20). Myös muu joukkue menestyi maininnan arvoisesti, peräti 11 suunnistajaa löytyy tuloksista 20 sakissa.

Kulunut SM-vuosi on ollut seurahistorian paras. Seitsemän SM-kultaa (entinen ennätys 4), 13 mitalia (entinen huippunoteeraus 10) ja 134,83 SM-pistettä (ennätys ennen tätä 128 pistettä). Mestaruuksien tuojista peräti neljä on saavuttanut ensimmäisen voittonsa tänä vuonna, vaikka ovatkin muuten mitalien rasittamia: Jyrki Jäppinen, Raisa Sell ja Janina Donner. Vain tämän yön mestari Jeppe Donner otti mestaruutensa myötä myös ensimmäisen mitalinsa. Kaudesta on vielä jäljellä erikoispitkät 20.10.2019 (ilmoittautuminen 10.10. mennessä).

Tulokset