Erämaa ei ole nurkan takana. Mutta hyvää kannattaa käydä hakemassa etäämpänäkin. Loistava maasto, haastavat radat, erinomainen syksyinen ulkoilusää sekä kattauksen mausteena hieno yösuunnistusilta - siinä Länsirastien kauden päätös 26.9.2019 Vaakkoissa.

Kuva (Anders Westerlund). Kauden viimeisiä Länsirastit-sankareita odotetaan saapuviksi maaliin.

Kauden viimeisille Länsirasteille saapui yli 180 suunnistaja, yöosiollekin (kaksi päivää ennen SM-yökisoja) lähes 50 yökettua. Ilahduttavia merkintöjä. Samalla kauden kokonaismäärä nousi yli 200 suunnistajan rajan per tapahtuma. Kauden aikana ohjelmassa on ollut muutama uusi paikka, on taisteltu kutistuvien pysäköintitilojen puristuksessa, on tarjottu peräti neljä kertaa välinemyyntiä yhteistyössä Suunnistajan Kaupan kanssa (se viides kerta kaatui myyntiauton huolto-ongelmiin) sekä on kärsitty Suomen "kesän" koko sääskaala - räntäsateesta rankkasateiden ja paahtavien helteiden kautta ihanteellisiin ulkoilusäihin. Ohjelmassa on tasapuolisesti ollut tarjontaa suunnistuskurssilaisille, seuroihin liittymättömille harrastajille sekä myös suunnistusseurojen "ammattilaisille". Tekniikkaradoilla on tulkittu sekä käyriä että käytäviä ja päätösmausteena on ollut yösuunnistusta sekä urbaani- että erämaametsissä. Tämän iltaiset tulokset löydät LR-sivun linkin kautta.

Kiitämme uskollista asiakaskuntaamme kuluneesta kaudesta, ilman teitä tämä olisi tosi tylsää. Kiitokset myös organisaation junailijoille, tapahtumavastaaville, ratamestareille sekä lukuisille rivijäsenille pysäköinninohjaajista aina tulosten muotoilijoihin. Ensi vuonna otamme tämän uudestaan - uutuuksineen kaikkineen.

Länsirastien kausi 2019 on päättynyt.