OKM yösuunnistuksessa suunnistettiin 25.9.2019 Vaakkoin haastavassa, pilkkopimeässä erämaametsässä ratamestari Anders Westerlundin vaativilla radoilla.

Kuva (Micke Berger). Kilpailun järjestäjän osa on yksinäisyys yön pimeydessä.

Parhaimmillaan kisapaikalla kuitenkin kuhisi - järjestäjäjoukon, huoltajien ja muiden paikalle saapuneiden lisäksi, reippaasti osanottajia - peräti 36 henkilöä. Jäimme kaipaamaan D45+ naisia sekä kaikkia rohkeita juniorisarjalaisia. Nyt Ellen Tolkki piti yksin heidän lippuaan korkealla. Vain kahdesti (Espoon Mikkelässä) on ollut muutama enemmän OKM-yössä. Näin suurella joukolla sattuu ja tapahtuu aina. Lamput sammuvat, emitit simahtavat, lihakset kramppaavat, radat tai kartat eivät noudata kilpailuohjeita, varusteet hajoavat, rastit eivät löydy tai (säälistä järjestäjiä kohtaan ?) suoritus jätetään kesken. Onneksi kukaan ei sentään loukannut itseään.

Sää oli pilvipoutainen - siitä huolimatta lämpötila pääsi valahtamaan +5C paikkaille. Antan ratamestaripanos oli muuten hänen 20. OKM-ratamestarisuoritus - tilastokärki sekin. Huomenna (26.9) LR-finaalin yhteydessä samat radat ovat kierrettävissä joko päivällä tai uusintana yöllä.

Tulossivu