Synkät ennusteet ja rankat aamupäivän sadekuurot, muuttuivat klo 14.00 jälkeen puolipilviseksi ihannesääksi, kun kauden 14. Länsirastit suunnistettiin 12.9.2019 Kauniaisten Kasavuoressa.

Kuva (A-K Brenner). Osittainen kuvituskuva. Maali oli todellisuudessa 30 metriä etelämpänä.

Kasavuori ei petä koskaan, ei edes sääuhkien alla. Väkeä oli yli 200 henkeä, jotka saivat nauttia ratamestari Caj Snickarsin kiemuroista. Kasavuoren huippu on edelleen haastava, nousut (pikku-Kasavuoren kautta) tuntuvat mutta pisin rata (7 km) alkaa jo kärsiä tilan puutteesta, joten apurasteja tulee välillä liiankin kanssa, kun parhaat makupalat halutaan tarjota kävijöille. Tekniikkapuoli siirtyi nyt yöaikaan (lähdöt 20:00-21:00 ja maali suljetaan 22:30) hyvällä menestyksellä. Erityistä syksyisessä Kasavuoressa on suhteellisen monta seura-, partiolippukunta- tai firmatapahtumaa samassa yhteydessä. Se vilkastaa kiitettävästi iltaa.

Edellä esitetty yöaikataulu kannattaa pitää mielessä. Sillä ensi viikolla (to 19.9), kun Länsirastit siirtyy Haukkalammen erämaamaastoihin Nuuksion Pitkäjärven luoteispuolelle, yösuunnistus ei ehkä enää suju kuin niissä kuuluisissa Strömsöön suunnistuskisoissa.

Tulokset