Pitkän matkan SM-kilpailut kilpailtiin 7.-8.9.2019 Fiskarin ruukinrannasta. Maastona oli ensimmäisten MM-kisojen (1966) kisamaasto.

Kuva (Harry Sainio). Isä ja poika lähtevät yhdessä A-finaaliaan suorittamaan. Molemmilla oli alla karsintavoitto.

Kilpailun järjestäjinä toimivat paikallisväriä järjestelyihin tuonut FU-47 sekä OK Raseborg että Hiidenkiertäjät. Hyvin toimineessa kisassa oli vaativien ratojen lisäksi tarjolla kuurottaista sadetta. Jotta kaikki ei olisi täydellistä, kerrottakoon karsinnan pienestä ohjelmointibugista, joka laski on-line-tuloksissa valmiiksi kuka on menossa mihinkin finaaliin (A/ B1/ B2 j.n.e). Valitettavasti H21:n kolmen erän laskuri oli tarjolla myös yhdessä ja kahdessa rinnakkaissarjassa kilpaileville.

Seura oli ilmoittanut paikalle 46 kilpailijaa (varmaan kisan läheisyys vaikutti innokkuuteen) - olimme 6. suuri seurajoukkue. 42 suunnistajaa löysi lähtöviivalle, A-finaalipaikkoja tuli 26 (B:n suoritti loppuun 12 kisailijaa), 14 pääsi kahdenkymmenen sakkiin, 10 joukossa oli viisi hurjapäätä joista pisteitä keräsi Mikael Donner (H50/ hopea), Vellamo Toivonen (D70) ja Janina Donner (D20), molemmat neljänsiä, sekä Eljas Talja (H20/ 9.).

Kahden viikon kuluttua - viikonloppuna 22.-23.9 ratkotaan SM-viestit Varsinais-Suomessa ja SM-sprintti Forssassa. Ilmoittautumiset umpeutuvat Irmassa viimeistään torstaina 12.9.

SM-pitkän tulossivu