Heinäkuun alussa Tanskan suunnistusliitto järjesti YOLA 2019 (Youth Orienteering Leaders Academy) leirin Himmelbjergetin kupeessa Ryssä Jyllandilla. Leiriin osallistui nuoria 18 – 24 vuotiaita suunnistusohjaajia Tanskasta, Ruotsista, Virosta, Liettuasta ja Suomesta. Leirin osallistujat olivat valikoituneet jokaisen maan suunnistusliiton asettamien kriteerien mukaan ja olivat paikalla edustaakseen ja kertoakseen miten omassa maassa järjestetään suunnistusaktiviteetteja lapsille ja nuorille sekä keskustella aiheesta ja oppia muilta. Suomen ryhmään kuului lisäkseni Pauli Leinonen Lahden Suunnistajista.

yola2019Kuva (Jenny Ray): Liettualaisten esitelmä.

Viikon aikana eri maiden ryhmät kertoivat suunnistuksen opettamisesta heillä, miten saadaan uusia harrastajia mukaan lajiin sekä antoivat näyttöä harjoituksista ja leikeistä, joita he käyttävät lasten ja nuorten suunnistuksessa. Maiden tuokioiden lisäksi Tanskan suunnistusliiton kehityskonsultti ja leirin ohjaaja Anders Hav Bachhausen kertoi, kuinka Tanskassa kehitetään lasten ja nuorten suunnistusta.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää oppimistani asioista sekä viikon aikana että sen jälkeen heränneistä ajatuksista? Tule Kasavuoren koululle 18. syyskuuta klo 18. Tapahtuma on avoin kaikille seuran jäsenille, mutta erityisesti suunnattu junioreiden ja nuorten kanssa työskenteleville tai siitä kiinnostuneille. Ilmoittaudu nimenhuudossa niin nähdään!