Seuran ensimmäiset tarkkuussunnistuksen mestaruuskilpailut (OKM) kilpailtiin 21.8.2019 Espoon Oittaalla miedossa loppukesän säässä, kevyen sateenuhan alla. Kilpailun järjestelystä vastasivat Anna (kilpailunjohtaja) ja Åke (ratamestari) Jacobson.

Kuva (Anna Jacobson). Kisa on taitolaji, joka ei katso ikään.

Kilpailu käytiin yhdistelmäkilpailuna (TempO + normaalikisa) maastossa, joka ensi vuonna osittain on järjestämämme ETOC 2020 (Euroopan mestaruuskilpailut tarkkuussunnistuksessa) hyödyntämää aluetta. Lähestyvä ETOC, synnynnäinen uteliaisuus ja halu haastaa itsensä oli kerännyt paikalle muhkean osanoton. Kilpailu käytiin yhdessätoista junnusarjassa (15 osanottajaa) sekä kilpailun A-sarjassa (27 lähtijää), yhteensä 42 henkilön voimin. Mainittakoon, että tänään (22.8) umpeutunut ilmoittautuminen normaalikilpailun SM-kisoihin, jotka käydään Muuramella 1.9, on saanut 49 ilmoittautumista, joukossa viisi OK-laista. Kilpailua käytettiin myös materiaalina Kisakallion promo-videolle, vaikka urheiluopiston dronelle tulikin teknisiä vikoja juuri ennen kisaa.

Hyvin harvalla osanottajalla oli lajista aikaisempaa kokemusta. Mutta tämänpäiväisen jälkeen sekin on korjattu. OK 77:n ensimmäinen A-sarjan mestari lajissa on Raisa Sell, hopea meni Ida-Marie Skogvikille ja pronssin nappasi Antta Westerlund. Kisan sijoitukset antavat hyvää myös seuran sisäiseen OKM Supercupiin.

Tulokset   Mestarit

Lippukartta 1 Lippukartta 2