NÅID:n mestaruuskilpailukirjo täydentyi tänä vuonna sprintillä, joka suunnistettiin 17.8.2019 Salossa kaksiosaisena kisana kansallisen kilpailun yhteydessä.

Kuva (Henkka Backman). Kisojen välinen tauko kesänurmella. Missä välinehuolto, palauttavat venytykset ja tankkaus?

Koska sprinttikisa oli ensikertaa ohjelmassa, tulee väkisin mieleen vertailu NÅID-M keskimatkaan ja viestikisaan. Osanottajia oli n. 90 henkeä eli 70% keskimatkasta (puutteellista markkinointia?). Nuorten osuus oli lähes olematonta, - moni mitali oli pelkkä "osanottomitali". Nuorten suurempi osuus keskimatkalla selittyy varmaan sillä, että sen yhteydessä kilpaillaan perinteinen POK. Järjestävä seura, Angelniemen Ankkuri, joka julisti kisan SM-sprintin (2020) esikisaksi, unohti varmaan kiittää, kun noin 120 -150 NÅID:laista tarjosivat lisäosanotolla rahaa (osa kilpailijoista olisi varmaan lähtenyt kisaan ilman NÅID-M-statustakin).

Itse kisaan lähdimme lähes 30 suunnistajan voimin. Huomionarvoista on, että vain yksi "aamupäiväkulta" muuttui iltapäivällä (finaalin myötä, - mitalit jaettiin yhteistuloksen perusteellassa) pronssiksi. Muutut mitalit olisi voinut jakaa ensimmäisen lähdön jälkeen. OK 77 otti ensi-illassa 9 mestaruutta sekä neljä hopeaa ja viisi pronssia. Kansallisella tasolla pärjäsivät Vellamo Toivonen (D70), Mikael Donner (H50) ja Janina Donner (D20) - kaikki sarjojensa ykkösiä.

Tulokset