Kesän 2019 suunnistusseikkailut - leirit, arvokisat, suunnistusviikot - vyöryvät vastaan tasaisena virtana. Takana ovat jo WTOC 2019 (tarkkussuunnistuksen MM-kisat) Portugalissa, jossa ETOC2020-järjestelyryhmän 8 henkinen kärki kävi tutustumassa kisoihin, kaksi suunnistus"viikkoa" (7 kisaa) Karjalan kannaksella ja Kainuun Rastiviikko (KRV) Sotkamossa.

Kuva (Heidi Torp-Donner). Syöksy kohti kesän suunnistusseikkaliluja.

Portugalissa neljä OK:laista osallistui PreO2:n yleisökisaan, Kannaksella Vellamo Toivonen "veti" täyden viikon (7 päivää putkeen) ja KRV:ssä kahdeksanhenkisen joukkomme parhat olivat Mari Seppänen (D21A) ja Mikael Donner (H50).

Kesän suurin yhteinen ulkomaan tapahtumamme (leiriosa/ prologit) käynnistyi 9.7.2019 vaelluksella ja huipentui 11.-13.7 järjestettyyn Dolomiti-3-days-miniviikkoon Italian Primierossa. Leirimatkalla on mukana 18 seuran jäsentä. Järjestäjien tulospalvelu takkuili kisan vanhetessa mutta lopputuloksissa Janina (D20) ja Elkku (H20) olivat yhteisvoittajia kun taas Ann (D60) ja Mikael (H50) pääsivät kakkospölkylle.

Foto (Heidi Torp-Donner) 20-vuotiaat voittajat ykköspölkyllä.

Latvian Riikassa käytiin 6.-12.7 WMOC-kisat. Edustuksemme paikalla on taistelupari Vesa Kankaanpää (H45) ja Olli Kantanen (H50). Järjestäjät onnistuivat pilaamaan sprinttifinaalit hukkaamalla kartassa avoimeksi merkityn lukitun portin avaimet. Pitkällä matkalla Vesa oli kisan 5. edellään neljäntenä vanha seurakaveri Ivars Zagars, Latvia.

Kesäohjelmassa on ainakin vielä tarjolla FIN5 (Nilsiän Tahkovuoressa) - 16 ilmoittautunutta (suunnistus ja tarkkuussuunnistus) sekä Suomen Tunturisuunnistus. 

Dolomites 3 days   WMOC 2019