Toinen nykymuotoinen NÅID-päivä (ohjelmassa: NÅID-M-keskimatka ja -viesti sekä POK) suunnistettiin 2.6.2019 Paraisten Sydmoossa, Piffenin järjestämänä. Henkilökohtaiseen kisaan osallistui 40 OK:laista. Viesteihin (14 joukkuetta) saimme puolen tusinan verran lisävahvistuksia.

Kuva (Timo Tolkki). OK 77:n kullankaivajat - osa joukosta osui hopea- ja pronssisuoneen.

Mestaruudet ratkaistiin mukavan aurinkoisen ulkoilusään vallitessa. Henkilökohtaisia outouksia osui matkan varrelle, mutta kukaan ei loukkaantunut eikä keskeyttänyt. Toista oli viestissä, jossa muutama suoritus saa silmät pyörimään päässä - ja hylkäysten osalta ne (silmät) mieluiten suljetaan. Näistä on opittava! Onnistumisia tulikin vastapainoksi sitten roppakaupalla. Ja nuorisolle, joista moni juoksi elämänsä ensimmäisen viestinsä, kokemus karttui huimasti, esimerkiksi FSOM- ja Nuorisoviestejä ajatellen.

Eräs isänmaallinen suunnistaja ohittaa lipputangon ja toteaa "Kylläpä lippu liehuu komeasti salossa", johon teräväkielinen kolleega tarjoaa palautuksena "Mitenpähän mahtaa liehua Paraisilla?" (kansanperinnekasku vuodelta 1971).

NÅID-M-tulokset: henkilökohtainen & viestit