Länsirastit, # 5 tällä kaudella, suunnistettiin 23.5.2019 Kirkkonummen Kauhalan Westerkullassa. Ensikertalaiseksi tapahtumapaikka keräsi ilahduttavat yli 200 suunnistajaa.

Kuva (Arkistokuva). Westerkullan maaston erikoisuuksia.

Maasto oli useimmille yllättävän vaativa, eikä ratamestari Heidi Torp-Donner päästänyt osanottajia muutenkaan helpolla. Tarjolla oli peräti 6 tavallista rataa, aina 9 km saakka, sekä kahdet käyräkattaukset. Teemaradat keräsivät n. 15% osanottajista joka sekin voidaan lukea yllätykseksi. Aamupäivän sadekuurot oli viilentänyt ilman lähes 10 astetta joten maaston runsaat kyyt pysyivät piilosilla.

Ensi viikolla (torstaina 30.5) suunnistetaan Oittaalla talvisen latupohjan nurkilla. Teemana on rytminvaihto, eli latupohjalla täysillä ja rastia lähestyessä moottorijarrutuksella. Kisan jälkeen on tarjolla uintia Bodomjärvessä. Oittaan itäinen maasto on julistettu kilpailu- ja harjoittelukieltoon ETOC 2020 kisojen johdosta (Euroopan mestaruuskilpailut tarkkuussuunnistuksessa toukokuussa 2020). Jos sinulla on aikomuksia karsia kilpailuun kilpailijana, valmentajana tai huoltajana, jättänet LR-6 Oittaalla väliin. Seuraava LR-koitos onkin naapurimaastossa (Kellonummella) viikkoa myöhemmin.

LR:n tulossivu

Tervetuloa Länsirastien lumoavaan maailmaan!