Tämänkin kesän puoliväli on saavutettu, sillä torstaina 29.7.2021 Länsirastien "toinen puoliaika" käynnistyy Nuuksion Kaitakorvessa. Ohjelmassa on hybriiditapahtuma, joihin pyrimme koko loppukauden ajan, eli torstaisin tapahtuma paikalla, jonka jälkeen rastit jäävät maastoon omatoimisuunnistusta varten 10 päivän ajaksi.

Kuva (arkistokuva). Jälleen valko-oranssisia lippuja olisi tarjolla.

Torstain kartanmyynti löytyy tapahtumakeskuksesta, Sorvlammen luontopolun pysäköintipaikalta Hevoshaanmäen huipulta Nuuksiontien varrelta, 16.30-18.30. Tarjolla on viisi tavallista rataa 2-7 km haarukassa sekä yksi tekniikkarata. Karttoja voi myös tilata printtausta varten (ohjeet LR-infosivulta) tai valmiiksi printattuna Suomenojan Nesteeltä. Omatoimirastit, ilman EMIT-yksiköitä, ovat maastossa sunnuntaihin 8.8. asti.

Sääpalvelut ovat yksimielisiä siitä, että keskiviikkona (28.7.) sataa reippaasti, mutta torstain osalta tiedossa olisi vain keskipäivän aikaan kevyttä pölynsidontasadetta. Siis nautinollisia suunninistushetkiä joko paikan päällä koettuna tai omatoimisena jälkiviikolla.

Suunnistuskesä 2021 on ollut lähes "normaali", - verrattuna edellisvuoden ohjelmaan. Suunnistusviikot ja moniosaiset kisat ovat arkipäivää. Kainuun Rastiviikko (KRV), FIN5 ja pienempi Karhurastit ovat takanapäin. Merenkurkun kolmipäiväset ovat ovella ja tulossa, ennen kesän huipentumaa 6.-8.8., FSO:n mestaruuksia Ahvenanmaalla, ovat vielä Laplands-O-week sekä Tunturisuunnistus.

Kuva (Henkka Backman). Hellesäät kuivattivat kevyesti päivän kisapyykin.

Ohjelma on melko Lappi-painoitteinen (Merenkurkku tosin sijaitse näihin nähden eri suunnalla). KRV suunnistettiin 4.-9.7. Suomussalmella. Seuraa edusti Korennon perhe. Lena (D50B) oli sijoituksellisesti (yhden osakilpailun 2. sijalla), perheen paras - yhteistulosten 5.

FIN5 suunnistettiin 11.-16.7. Posiolla ja Kuusamossa. OK 77 oli edustettuna 23 suunnistajan voimin. Menestystä tuli sekä päivä- että yhteenvetotasolla, niin E-, A- kuin B-sarjoissakin. Osakilpailuvoittoja (ja erikseen pääsponsorin Pentik-palkinnoilla huomioidut) oli yhdeksän, jakautuen 6 eri suunnistajan osalle - viisi kertaa Donner (Jani, Mikael, Jonny, Jeppe ja Jermu) sekä Olivia. Yhteistuloksissa palkintokorokkeelle nousivat valiosarjoissa Jonny Donner (H20E, 1.) ja Olivia Hahn (D18E, 3.) sekä A-sarjalainen Jan Donner (H55A, 2.). Viitossijat napsivat Vellamo Toivonen (D70) ja Jyrki Jäppinen (H55A). Kuusitoista OK-laista jaksoi "virheettömästi" loppuun asti.

Pienimuotoisemmilla Karhurasteilla, Sallan Karhujen isännöimänä 17.-18.7., seuraa edusti Rayn perhe, Jacobsonin Jennyllä vahvistettuna. Tumppi (H55) nappasi yhteistulosvoiton kaksipäiväisessä kilpailussa.

Tulokset  KRV   FIN5   Sallan Karhut

OK 77 järjestää syksyllä 2021 viiden kerran suunnistuskoulun 1.-6.-luokkalaisille lapsille. Kurssi sopii täysin aloittelijalle tai jo suunnistusta kokeilleelle. Kurssin jälkeen voi halutessaan jatkaa OK 77:n junioriharjoituksissa, jotka järjestetään vuoden ympäri tiistaisin.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Aikataulu:

Tiistaisin klo 18-19:15
17.8. Kasavuori, Kauniainen
24.8. Kasavuori, Kauniainen
31.8. Kasavuori, Kauniainen
7.9. Suna, Espoo
14.9. Oittaa, Espoo

207836215 10158018302817256 4646990338831255489 n

"Päiväsuunnistuksen" OKM - eli seuran mestaruuskilpailut keskimatkalla suunnistettiin 22.6.2021 Espoon Brobackasta todellisessa hellesäässä. Kisa käytiin vain ja ainoastaan livekisana - n. 3 h lähtövälillä. Eri sääpalvelut tarjosivat 28-31C-astetta hellettä.

Kuva (Annika Westberg-Arrakoski). H45-sarjan hopeamitalisti Amund Beitnes, - ketterä kuin alppikauris.

Kilpailu käytiin juontosuunnistuksesta vapaissa sarjoissa (siis ei TR- tai RR-ratoja, niiden vuoro tulee myöhemmin loppukesästä). Järjestäjäpariskunta Westberg & Arrakoski keräsi kiitoksia Brobackan maaston laadituista sekä fyysisesti että teknisesti haastavista radoista. OKM-perinteet olivat arvossaan. Armoton helle pääsi vielä nostamaan vaatimustasoa. Kisa järjestettiin nyt 44. kerran ja tänä vuonna paikalla oli 48 kisailijaa ikähaarukassa 9-74 vuotta.

H21-sarjan voitti Jonathan "Jonis" Ray ja D21:n paras oli Janina Donner.

Tulokset

Viestiliigan toinen osakilpailu (VL 2/ 7) suunnistettiin 19.-20.6.2021 Vimpelissä Järviseudun Rastin toimiessa järjestäjänä. Olimme matkassa kolmella miesjoukkueella. Naiset jättivät tämän kierroksen väliin.
Kuva (Jan Donner). Ykkösjoukkueen Tobias Jern ensimmäiseen vaihtoon viikonlopun parhaalla vaihtosijoituksella - 11.

Kisa suunnistettiin 5-henkisin joukkuein niin, että viimeistään nelososuuden suunnistajat tarvitsivat valaistusta. Maasto oli fyysisesti rankkaa, maastopohja kivisen hankalaa ja suunnistus pienpiirteisen haastavaa. Joukkueemme etenivät tulosluettelon paremmalla puoliskolla kolme osuutta numerojärjestyksessä, kunnes neljännellä osuudella kakkonen ryhtyi haastamaan ykköstä. Samalla yhdellä rastilla tuli huolimaton leimaus, joka (puuttuvan tarkistusliuskan myötä) johti hylkäykseen. VL-1:ssä hylättiin kolmonen, nyt ykkönen - kohtahan tästä tulee tapa?

Paras joukkueemme oli Antti Järvenpää (19.), Fabian af Hällström (27.), Mikko Salervo (23.), Jonathan Ray (18.) ja maalissa Eljas Talja (16.). Kolmonen oli kisan 23. joukkue. Molemmat joukkueet saavuttivat liigapisteitä.

Kisatulokset   Viestiliiga

Kilpailun yhteydessä pidettiin 18.-20.6 kolmepäiväinen, kolmen harjoituksen leiri, joka keräsi 16 suunnistajaa. Leiriohjelmaan voisi lisätä ohjeistusta siitä, miten tarkastuslappu kiinnitetään EMIT-korttiin.