HD-14-sarjalaisten kauden valtakunnallinen huipennus, Kultaisen Kompassin finaali, suunnistettiin 15.9.2019 Tampereella.

Kuva (Timo Tolkki). Vankilasta karannut puolijoukkue? Ei, vaan KK:n naisedustajamme FSO:n edustusasussa.

Kilpailu käytiin tamperelaisen Niihaman siirtolapuutarhassa paikallisen Pyrinnön järjestämänä. Vettä rihmoi kisan aikana riittävästi. NÅID oli liikkeellä, kuten aina, kahdella joukkueella, mutta muuten joukkueiden määrässä oli käynyt kato. Vain 18 joukkuetta oli viivalla, vaikka ÖID oli, pitkästä aikaa, mukana omalla joukkueella. Seuran kaikki kuusi nuorta oli sijoitettu kakkosjoukkueseen, kahdella muulla nuorella vahvistettuna. Kaikki täyttivät joukkue- (ja viesti-) kilpailun ensimmäisen perusehdon, eli kiersivät ratansa hyväksytysti. Hyvä niin. Parantamisen varaa toki jäi. Kilpailumatka toteutui tällä kertaa henkilöautokuljetuksena, josta kiitokset ahkerille (kuljettaja)vanhemmille.

Tulokset

Seuran pääasiallinen ilmoittautumiskanava on Nimenhuuto.

-Nimenhuudossa ilmoittaudutaan harjoituksiin, seuran sisäisiin kisoihin, viesteihin, leireihin, syysjuhlaan ja järjestelyihin.

-Jukolaan ja Venlaan ilmoittautumisesta ilmoitetaan erikseen, lähtökohtaisesti Nimenhuudossa.

-Kotimaisiin kisoihin kukin ilmoittautuu itse Irman kautta.

Jos et ole vielä mukana Nimenhuudossa, voit liittyä ottamalla yhteyttä Jan Donneriin tai Mikael Donneriin sähköpostitse: sähköpostin etuliite @gmail.com, jossa kummassakin tapauksessa sähköpostin etuliite on ko. henkilön etunimi.sukumi. Jos sinulla on ongelmia Irmaan kirjautumisen kanssa, voit ottaa yhteyttä Radeen sähköpostitse: sähköpostin etuliite @ok77.fi, jossa sähköpostin etuliite on Rade.

Kauden 15. Länsirastit siirtävät suunnistajakaravaanin erämaamaisemiin, kun seuraava tapahtuma hakeutuu torstaina 19.9.2019 pohjois-Nuuksion Haukkalammelle.

Tarjolla on päiväsaikaan (kartanmyynti 16:30 - 18:30) peruspaletti 2 km "helposta" aina 7 km vaikeaan rataan. Illan tekniikkahaasteesta vastaa auringonlasku, joka osuu kohdalle hieman ennen kello kahdeksaa. Yösuunnistusosuudelle, samoille radoille, pääsee 20-21:00 välisenä aikana. Maali sulkeutuu jo 22:30, joka, maaston haasteellisuuden tiedostaen, on syytä huomioida sekä lähtöaikaa että ratapituutta valitessa.

Aina luotettavat (?) pitkäaikaissääennusteet "lupailevat" kuivahkoa syyssäätä. Erämaa kutsuu - olet tervetullut vastaamaan haasteeseen.

Synkät ennusteet ja rankat aamupäivän sadekuurot, muuttuivat klo 14.00 jälkeen puolipilviseksi ihannesääksi, kun kauden 14. Länsirastit suunnistettiin 12.9.2019 Kauniaisten Kasavuoressa.

Kuva (A-K Brenner). Osittainen kuvituskuva. Maali oli todellisuudessa 30 metriä etelämpänä.

Kasavuori ei petä koskaan, ei edes sääuhkien alla. Väkeä oli yli 200 henkeä, jotka saivat nauttia ratamestari Caj Snickarsin kiemuroista. Kasavuoren huippu on edelleen haastava, nousut (pikku-Kasavuoren kautta) tuntuvat mutta pisin rata (7 km) alkaa jo kärsiä tilan puutteesta, joten apurasteja tulee välillä liiankin kanssa, kun parhaat makupalat halutaan tarjota kävijöille. Tekniikkapuoli siirtyi nyt yöaikaan (lähdöt 20:00-21:00 ja maali suljetaan 22:30) hyvällä menestyksellä. Erityistä syksyisessä Kasavuoressa on suhteellisen monta seura-, partiolippukunta- tai firmatapahtumaa samassa yhteydessä. Se vilkastaa kiitettävästi iltaa.

Edellä esitetty yöaikataulu kannattaa pitää mielessä. Sillä ensi viikolla (to 19.9), kun Länsirastit siirtyy Haukkalammen erämaamaastoihin Nuuksion Pitkäjärven luoteispuolelle, yösuunnistus ei ehkä enää suju kuin niissä kuuluisissa Strömsöön suunnistuskisoissa.

Tulokset

Länsirastit on kaudellaan edennyt siihen pisteeseen, jolloin tekniikkakiemuroista vastaa illan hämäryys. Ensimmäinen LR-yö suunnistetaan Kauniaisten Kasavuoressa.

Kuva (arkistokuva).

Kasavuoren urbaani sijainti voi kokemattomimpia hämätä. Kuntoradan ympäristö on vaikeusasteeltaan helpohko -2 km, 3 km ja 4 km ratojen osalta (myös päivällä) mutta pitkät radat (5 ja 7 km) ovat taatusti haasteellisia sekä päivällä että yöllä, siitä pitävät huolen Kasavuoren huippu ja ratamestari Caj Snickars. Kartanmyynti alkaa 16:30 ja ilta on yösuunnistuskunnossa klo 20:00 lähtien. Saavu sinäkin paikalle!