OK 77:n kuntosuunnistustapahtuma Länsirastit (LR) on muutosten edessä. Ensimmäinen (ja ehkä suurin ?) muutos on, että Tove Jern, joka ansiokkaasti on navigoinut LR-laivaa viisi vuotta, siirtyy taka-alalle. Anders "Antta" Westerlund kiidättää jatkossa LR-kapulaa eteenpäin.

22LRAntta.jpg

Kuva (kuvitus, Mika Pasonen). Uusi LR-luotsi Antta Westerlund.

Asiat nytkähtivät eteenpäin, kun arvovaltainen ryhmä kokoontui seuran varasto-Luhdin tiloihin 21.11.2022 uuden luotsin johdolla.

LR siirtyy ETOC-vuoden jälkeiseen aikaan, palaten 20 tapahtuman kauteen. Ratavalikoimaa tarkennetaan, mutta vaihtoehdot säilynevät viidessä radassa. Tekniikkatarjontaa karsitaan, mutta uutuutena jokaiseen LR-iltaan (jos maasto sen sallii) liitetään rogainingmahdollisuus. Myös muutama MTBO-osio on mahdollista. Tapahtumat säilyvät, koronan "jälkitautina", hybriiditapahtumina (sekä paikan päällä että omatoimisina).

Tapahtumien jo nyt laadukasta tasoa yhdenmukaistetaan ratamestarien sisäisellä koulutuksella. Osanottomaksuja ajantasaistetaan ja ennakkomaksujen mahdollisuutta harkitaan tapahtumien sujuvan läpiviennin takaamiseksi. Areenasuunnitteluun ja markkinointiin panostetaan entistä enemmän.

Uusi Länsirastit-kausi käynnistyy huhtikuussa 2023. Siihen mennessä kuviot kirkastuvat. Vaikka LR-syyhy olisi talven aikana kiihtyvää, pyydämme malttia siihen saakka.

Suomen Suunnistusliitto (SSL) vietti jokavuotista päätösviikonloppuaan Nastolan Pajulahden urheiluopistolla 19.-20.11.2022. Ohjelmassa oli liittovaltuuston kokous, palkintogaala sekä valmennusseminaari. Tapahtuma oli hybriiditapahtuma, sillä osa ohjelmasta oli online-ohjelmaa.

22pris.jpg

Kuva (SSL, kuvakaappaus). Kunniamaininta vuodelle 2022.

"Vuoden kunniamaininta 2022" - kunniakirjan vastaanotti kilpailunjohtaja Anna Jacobson. Kiitospuheenvuorossaan Anna kiitti SSL:n ja OK 77:n välistä yhteityötä, kiitti "parasta ratamestarikolmikkoa" sekä nosti esille kilpailun vapaaehtoistyöntekijöiden talkoopanoksen. Meitä oli muuten yhteensä 158 henkilöä, joista 105 oli seuran jäsentä.

Harry Sainio ja Mika Pasonen edustivat OK 77:ä valmennusseminaarissa (19.-20.11.), jossa mallioppilaina olivat maajoukkueryhmät sekä nuorten "Suunta Huipulle"-ryhmä.

Lauantain (19.11.) liittovaltuuston kokouksessa Timo Ritakallio uudelleenvalittiin SSL:n puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle.

OK 77 täyttää joulukuun 12. päivänä 45 vuotta. Viime vuosina seuran syntymäpäivää on juhlittu Syysjuhlan yhteydessä (poikkeuksena OK 40). Tänä vuonna syysjuhla on 26.11.2022.

19kakfest.jpg

Kuva (arkisto). Syysjuhlan erikoisuus on Kakkukilpailu - tässä vuoden 2019 voittaja ("Salivuoro").

Syysjuhlaa juhlitaan tutussa paikassa - Kasavuoren koulun ruokasalissa. Syysjuhlan ohjema, joka käsittää 16:00- 21:00 välisen ajan, sisältää ainakin junnujen palkintojenjaon, kuvakavalkaadi "vuosi junnujen silmin", painavat palkinnot ("Vuoden eri kategorioiden parhaat"), seuran ja mahdollisesti myös muiden järjestöjen ansiomerkit, ruokailua, jälkisiivousta sekä, monen mielestä Syysjuhlan kohokohdan, Kakkukilpailun. Kakkukilpailuun osanottajat leipovat (koristavat) kakkuja, joissa vain taivas on mielikuvituksen ylärajana. Koska vuorossa on viidellä jaettava ikä, niin ansiomerkkien joukossa on myös OK 77:n kultaisia ansiomerkkejä.

Ilmoittautuminen juhlaan tapahtuu Nimenhuudon kautta. Ilmoittautuminen tehdään viimeistään 22.11. (klo 23:59 mennessä). Antakaamme keittiöllekin mahdollisuus! Keittiöstä vastaavat tänä vuonna Heidi Torp-Donner ja Kerttuli Boucht avustajineen. Rankan ja tapahtumarikkaan toimintavuoden kunniaksi, seuran hallitus on päättänyt, että kaikki juhlavieraat palkitaan ilmaisella osanotolla.

Juhla-asuna on (pakollinen) iloinen mieli ja vapaa, mutta toivottava (urheilullinen vapaa-ajan) puvusto, urheilullisin ansiomerkein. SM-kisoissa menestyneet (jotka palkitaan) somistautuvat mielellään tämän vuoden SM-mitaleihinsa.

Tervetuloa Syysjuhlaan 2022.

Espoon Sprintti Cupin (ESC) kauden 13. tapahtuma suunnistettiin Kauniaisten Tienhaaran (Vanha tienhaara) maastossa 7.11.2022. Kilpailukeskus sijaitsi Kauniaisten pujottelumäen pohjoispuolisella parkkipaikalla, rinteen alla.

22ESC13.jpg

Kuva (Micke Berger). Valot lämmittävät yön pimeydessä.

Aamupäivän rankka sadekuuro oli pelkkä muisto ESC-illan käynnistyessä. Puolipilvinen, hieman utuinen, +8C lämpöinen ilta oli ihanteellinen suunnistusta varten. Illan aikana tehtiin OK 77:n ESC-ennätys osanottajien osalta, kun tapahtuma keräsi 179 suunnistajaa sprinttiradoille.

Ratamerstarit Caj Snickars ja Christoffer Melin olivat, tukenaan apuratamestarinsa Matias Kankkunen ja hänen sankarillinen panos, loihtineet "melko tylsään korttelimaastoon" vaativat radat. Long-suunnistajat kipusivat kahdesti ja Short kerran pujottelurinteen kaikki käyrät.

Tapahtuma oli OK 77:n tämän vuoden järjestämiskalenterin 44. ja viimeinen tapahtuma, - seuraennätys lajissaan. Neljännes tapahtumaurakasta osui toukokuun Tarkkuussuunnistuksen Euroopan mestaruuskisojen (ETOC) tilille. Vuoden tapahtumat keräsivät yhteensä yli 4000 osanottokertaa. Kauden onnistumiset ja koordinaatiohäiriöt on analysoitu. Nyt hiotaan jo ensi vuoden kalenteria.

Tulokset

Seuran perinteikas strategiasuunnittelukokous, - Syysparlamentti, on ollut telakalla muutaman vuoden, mutta palasi ympyröihin 6.11.2022 Kasavuoren koululla.

22syysparlamentti.jpg

Kuva (Micke Berger). Parlamentaarikot ennen välipalan aiheuttamaa hajautumista.

Tapahtumapaikkana syksyisessä iltapäivässä oli Kasavuoren koulun kirjasto. Paikalle oli saapunut enimmillään kymmenen teräväpäätä aivoriihikeskusteluun. Lähtölaukaus saattoi liikkeelle prosessin, joka aikanaan päättyy (kevätkokouksessa 2023 ?) seuran strategiaan, joka ulottuu vuoteen 2027, - eli seuran 50-vuotis juhlavuoteen saakka.

Paikalla olevista kahdeksalla oli nykyistä tai aikaisempaa kokemusta seuran hallitustyöskentelystä. Neljätuntista tapahtumaa moderoi nykyinen puheenjohtaja Kiha von Essen.

Iltapäivän aikana ehdimme kartoittaa tavoitteitamme, seuran resursseja sekä suunnistajapolkumme kynnys- ja karikkokohtia. Tapetilla olivat suunnistajapolku (aloittelija-junnu-nuori-valio-polku), Länsirastien solmukohdat ja niiden kehittäminen, toimintakoordinaattorin tarpeellisuus ja toimenkuva, yhteisöllisyyden vahvistaminen sekä näkymätön infra.

Kokonainen strategiapuu on elinkelpoisten oksien ja tulevien palikoiden summa.