[17.02.2020] Pöytäkirja 2/2020 on julkaistu ja löytyy Intrasta kohdasta Hallitus – Pöytäkirjat.

[16.2.2020] OK 77 järjestää tarkkuussuunnistuksen europaanmestaruuskilpailut (ETOC 2020) toukokuussa 2020 läntisellä Uudellamaalla.
ETOC2020 200x200

Kilpailut kestävät viisi päivää keskiviikosta 20.5. sunnuntaihin 24.5. Kilpailutapahtumina ovat mallisuunnistus, viesti, kaksi normaalikilpailua (PreO) ja vain aikarasteja sisältävä tempokilpailu (TempO).

Kilpailun järjestelyt vaativat runsaasti toimitsijoita. Toimitsijoilla ei tarvitse olla omaa aikaisempaa lajikokemusta. Seuran aktiivijäseniltä odotetaan osallistumista kilpailun järjestelyihin. Myös seuran ulkopuoliset suunnistuksen ystävät ovat tervetulleita mukaan toimitsijaksi. Voit olla mukana kaikissa viidessä päivässä tai yksittäisissä päivissä.

OK 77 jäsenet: paina ”Lue lisää…” ja ilmoittaudu suoraan Nimenhuudossa.

Muut - ilmoittaudu toimitsijaksi kisasivuilla: https://etoc2020.com/ilmoittaudu-toimitsijaksi/

Yhteystiedot: https://etoc2020.com/contact-us/

[15.2.2020] Heikko lumitilanne kotinurkillamme on häätänyt hiihdon ystävät pohjoisemmaksi. Hiihokelpoista leirimaisemaa löytyy Jyväskylän seudulla.

Kuva (Annika Westberg-Arrakoski). Kakkosleiri on löytänyt lunta jopa maastosta.

Ensimmäinen leiri pidettiin 8.-9.2.2020 Jyväskylässä Laajavuoreen nojautuen. Paikalla oli kourallinen OK-laisia. Viikkoa myöhemmin (14.-16.2.2020) joukkue oli kasvanut 60%, kun pääkallopaikka oli sijoitettu Muurameen. Tällä toisella leirillä koettiin iltahiihtoa, pitkä lenkki (n. 2,5 h), kunnon lumipyryhiihtoa sekä sunnuntain päätökseksi lötsäkelissä (?) rämpimistä. Ohjelmaan mahtui myös TV-hiihtoa - sekä pyssyllä että ilman sitä.

Jan Donner moderoi molemmat leirit.

[12.2.2020] Paikkana Olari 11.2.2020, lumetonta mutta tarjolla ruohoa - mutaista ruohoa. Lumikengillä juokseminen ei ole helppoa, moni kompastui ja kaatui nenä edellä mutaan. Lumessa olisi varmaan ollut sekä pehmoisempaa että puhtaampaa.
Kuva (Kai Risku). Nykyajan lumikenkä - kaukana hylkeensuolista tehdystä punoksesta.
Tappiot rajoittuivat mutaisiin vaatteisiin, mukaanlukien jokunen nenänpää. Juoksureitti päättyi nousulla pulkkamäen harjalle - siinä raskaassa ylämäessä syntyvät ratkaisevat sekunnit - voitoksi tai tappioksi. Pienten urheilukenkien sitominen lumikenkiin lisäsi haasteita. Kengät pysyivät kyllä kiinnitettynä, mutta entäs jalat? Moni jalka lipsahti omasta juoksukengastä mudan imun seurauksena.
 
Täten on todistettu, että ankkajuoksu on mahdollista juosta myös ilman lunta. Kaikki olivat kuitenkin sitä mieltä, että hauskempaa tämä olisi ollut hohtavan valkoisessa hangessa.

[8.2.2020] Talvimoniottelun kuudes laji järjestettiin lauantaina 8.2. seuratreenin yhteydessä, sprinttiharjoituksena Olarissa.
20200208 sprint Olars 1

Kuva (Henkka Backman): 30+ OK:laista lähtöviivalla Olarissa.

Kolmisenkymmentä osallistujaa paikalla. Laji korvasi ”pakollisena” lajina olevan hiihtosuunnistuksen, jota ei tänä vuonna kyllä tmo:ssa pystytä järjestämään. Ratamestarit haastoivat ensiksi parilla hieman pidemmällä radalla (lyhyempi 2,2 km tmo-osallistujille ja pitempi 2,7 km). Yhteislähdöllä mentiin ja radoilla oli hajontaa. Tauon jälkeen oli takaa-ajolähtö parilla hieman lyhyemmällä radalla. Innokkaimmat tmo-osallistujat juoksivat nytkin, vaikkei ollutkaan tmo-lajista enää kyse. Järjestäjät olivat selvästi toivoneet aurinkoa, koska olivat varustautuneet aurinkotuoleilla, grillillä, makkaralla, marshmallowseilla ja kylmillä juomilla. Ei sitä joka päivä tulee grillattua Olarinkatua ylittävällä sillalla! Kiitämme järjestäjiä hyvästä treenistä Olarin mutkikkaassa maastossa.

Tulokset: TMO, sprintti   TMO, pistetilanne (6 lajia)

Lisää kuvia: Paina "Lue lisää..."