OK 77:n jokavuotinen Suunnistuskoulu eli alkieskurssi suunnistuksen perusteiden osalta, käynnistyi tänä vuonna 16.4.2024 Kauniaisten Kasavuoren koululla. Sää (kunnon sade) testasi oppilaiden sietokyvyn. Hyvin kestivät katsastuksen!

20240417_113310.jpg

Kuva (kuvituskuva). Monella oli ensi kertaa suunnistuskartta kädessään.

Kurssi oli avauspäivän osalta kerännyt tusinan verran tulevia suunnistajia ikähatarissa 6-13 vuotta (painopiste haarukassa 8-10 vuotta). Tutustuttiin alkuverryttelyn muodossa maastossa liikkumiseen, tutustuttiin karttaan ja karttamerkkeihin sekä pihalla että pienryhmissä maastossa ja suunnistettiin lopuksi vauhdikas bingosuunnistus pihapiirissä.

Kurssin vastaava on Karin Mårtenson ja häntä avusti tällä kertaa kourallinen kokeneita suunnistajia.

Seuraava kurssi-ilta on ensi viikolla (23.4.), myös silloin Kasavuoressa yhdessä junnu-osaston (eli "oikeiden suunnistajien") kanssa yhteisharjoituksena.

Koulu jatkuu aina tiistaisin, poikkeuksena 2.5 joka on torstai, 28.5. saakka.

OK 77:n järjestämien, jokaiselle sopivien Länsirastit (LR) nimisten kuntosuunnistusten 47. kausi käynnistyy Espoon Hanikassa (heti Suinonsalmen sillan pohjoispuolella) torstaina 18.4.2024. Sääennuste "lupaa" kuivaa, mutta kylmää kevätsäätä (+3 astetta illalla), joka hiipuu pakkasen suuntaan tapahtuman aikana. Maasto on lumeton ja kuivuu kevättuulessa pikavauhtia.
FB_IMG_1684751256794.jpg

Kuva (arkistokuva). Jos lippu ei näy, - tarkista määrite! Siellä kiven toisella puolella se on.

Tarjolla on vakio ratapaletti 16:30-18:30 välisenä aikana (maali suljetaan klo 20:00), joka koostuu 2 km helposta, 4 km normaalista, 3 km hieman vaativammasta ja lopuksi vaativista 5 km ja 7 km radoista. Tämän lisäksi kaikki suunnistusvuoden 18 Länsirastia tarjoaa makupaloja kaipaaville, viime vuoden tapaan, mahdollisuuden rogaining-suunnistukseen (pistesuunnistus) - enimmillään 77 min ajan kartalla, jossa ovat kaikki rastit. Avauksen ratamestarina häärii Vivian Lindholm.

Karttamaksut ovat 10 € aikuisille ja 3 € nuorille (alle 19 v.). Lisäksi Emit-kortin voi tapahtuman ajaksi vuokrata hintaan 2 €. Rastit (pelkät liput) jäävät maastoon 9 vuorokauden ajaksi seuraavan viikon lauantaiksi (18.-27.4.) omatoimisuunnistajien iloksi. Omatoimi-karttoja voi ostaa tapahtumakeskuksesta, verkosta (oma printtaus) sekä tänä vuonna Viherlaakson Nesteeltä (kansio). Maksut verkkoon kartan noutamisen yhteydessä! Katso tarkemmin LR:n infosivulta.

Tervetuloa kauden avaukseen! Länsirastit (LR), - liikunnan riemua.

Seuran tilaama SSL:n valmentajakurssi (taso 1) (kouluttajana Anna Ojapalo), oli 14.4.2024 edennyt sen toiseen lähikoulutuspäivään, joka pidettiin Espoon Hanikassa.

20240414_110023.jpg

Kuva (Kurssin kuvaaja). Ohjeita jaetaan Hanikan kuntoradan lihashuoltokopin luona.

Päivä käynnistyi koordinaatiota ja lihashuoltoa edistävillä harjoitteilla kylmähkössä kevätsäässä. Ruoka- ja palautumistauon jälkeen jatkettiin suunnistusharjoitteilla. Kevätsää näytti omaa osaamistaan - tällä kertaa kaatosateen muodossa. Lähes 30 ohjaajaa, koulutettavaa sekä "mallioppilasta" oli paikalla.

Kevään aikana kouluihin suunnatut infotapahtumat on saatu päätökseen (yksi luokka puuttu vielä). Kävimme kolmessa koulussa ja suunnistukseen pääsi tutustumaan yli 300 oppilasta. Samalla päivitettiin koulujen piha- ja lähimaastokarttoja.

Seuran jokavuotinen Suunnistuskoulu, joka on 7 viikon mittainen, alkaa tiistaina 16.4. Kasavuoren koululla. Koulu on tarkoitettu 1.-6.-luokkalaisille. Vielä ehtii mukaan kurssille! 

Tämän vuoden Viestiliiga (VL) on, kuten viime vuonna, 7 kilpailun mittainen. Kauden ensimmäinen tapahtuma oli 12.-13.4.2024 suunnistettu kolmiosuuksinen Kevätyön viesti Paraisilla.

FB_IMG_1713020455029.jpg

Kuva (Tony Björk). Viimevuotisesta jäi vielä portaita kivuttavaksi.

Kilpailun isäntänä toimi Pargas IF (Piffen) ja kilpailukeskuksena paikallinen hiihtostadion. Olimme liikkeellä viidellä joukkueella (4 H + 1 D), joista kolme joukkuetta kipusi liigapisteille. Naiset olivat maalissa sijalla 45. Miesten parhaaksi joukkueeksi nousi Kakkonen (Jesper Donner, Mikko Salervo, Caj Snickars), kun Ykkönen hylättiin ankkuriosuudella. Harmittavan usein toistuva ilmiö joukkueittemme keskuudessa viime aikoina. Ykkönen oli niillä hetkillä juuri noussut hyvin juosseen Kakkosen edelle maastossa. Kakkonen oli avauksessa 23. ja Kolmonen jäännöspisteillä 44.

Viikonlopun henkilökohtaiset kisat, Saaristorastit (13.4.) - myös Paraisilla, ja Raseborgin kevät kansallinen (14.4.) FSOM-23-maastossa keräsivät viisi ja 18 OK:laista. Paraisilla "synnyinseuduillaan" suunnistaneet Tony (H45) ja Brosse (H75) sijoittuivat mukiin menevästi kun taas Raseborgin kisassa huippusuoritukset jäivät tulematta, mutta  H55 näytti ryhmävoimansa.

Seuran kevätleiri, päävoittoisesti junnuille ja nuorille tarkoitettu, oli tänä vuonna 5.-7.4.2024 Paraisilla. Leirikeskuksena oli Pjukalan kansanopisto majoituksineen.

20240407_194120.jpg

Kuva (Anna Jacobson). Leiriharjoitus #3 - etenemissuunnan säilyttäminen (lumisessa maastossa).

Leirisää oli keväinen - kevätpyryä, keväisen kylmiä öitä, kevätaurinkoa ja keväistä aamusumua sateessa. Maastot olivat lumiset - kaikkien neljän harjoituksen aikana. Junnut jättivät yörastit käymättä.

Ruokaa oli riittävästi, majoitus oli tasokasta ja vapaa-aika käytettiin harjoitusten läpikäyntiin sekä rakennuksessa löydettyjen lautapelien pelaamiseen. Mieliala säilyi korkealla kosteista ulko-oloista riippumatta. Leirivahvuus oli kolmisenkymmentä henkilöä. Leiriohjelman suunnittelu oli Carola Ray'n harteilla.

Samaan aikaan "kotipuolessa"  suunnistettiin Rasti-Jyryn kaksiosainen Stadin Sprintti, johon osallistui kuusi OK:laista. Herrat (H21) Emil "Sepe" Sevelius ja Jonny Donner olivat yhteenvedossa 2. ja 5. tasokkaassa seurassa.

Pikkutattien rastiblogi, Lue lisää