Länsirastit jatkaa 6.8.2020 Lahnuksessa. Normaaliratojen (2-7 km) lisäksi tarjolla on rytminvaihtoa teemaradoilla. Maastoon pääsee 16.30-18.30.

Kuva (Tove Jern). Metsä kutsuu.

Rytminvaihdos on viheliäs tekniikkan harjoitusmuoto. Siinä mennään kovaa selkeillä alueilla (juonnot, kohti pysäyttäjää) mutta siirrytään "hiipivään moodiin" rastia lähestyessä - tarkkuuutta vaativassa suunnistusosassa. Siis enemmän korvien välistä kuin kunnosta kiinni. Mutta saa niitä rytminvaihtoratoja kokeilla vaikka koneella olisikin vain yksi vaihde (diesel tai täysillä eteen).

Säägurut "lupaavat" (siis: sääennusteen mukaan) tarjolla on puolipilvistä poutasäätä ja lämpötila 20C-asteen hujakoilla vielä maalin sulkemishetkellä 20:00. Kaitakorpi-2 (viime torstaina) keräsi tuplasti osanottajia paikalle edelliseen Länsirastit-kertaan verrattuna. Onnistuuko jälleen tupplaus? Eikä silloinkaan tarvitse vielä pelätä ruuhkaa.

Rastit ovat maastossa seuraavat kymmenen päivää, eli omatoimirasteille on mahdollisuus 16.8.2020 asti.

Lisäinfoa https://lansirastit.fi/ ja jäsenille intrassa.

Länsirastit palaa kuvioihin kesätauon jälkeen. Aloitamme Kaitakorvessa torstaina 30.7.2020. normaalilla laajalla ratavalikoimalla ja tekniikkaradoilla käyriä.
20200726 Lansirastit

Osanottomaksu on 8 euroa aikuisille sekä nuorille että junnuille 3 euroa paikan päällä 16.30 - 18.30. Niille, jotka eivät ehdi torstaina paikalle jätämme rastit maastoon seuraavaksi viikoksi, eli omatoimirasteille on mahdollisuus 9.8 asti.

Lisäinfoa https://lansirastit.fi/ ja jäsenille intrassa.

Seuran sisäinen sarjakilpailu, Cup-7 palasi ohjelmaan kevään ja alkukesän ajaksi. Corona-rajoituksista johtuen sarjan kaikki kymmenen osakilpailua suoritettiin omatoimisuunnistuksena.

Kuva (Carola Ray). Tämä seinämaalaus löytyy Karakalliosta, jossa Cup-7 käynnistyi. Sosiaalista etääntymistä?

Sarjaan kuului kymmenen osakilpailua, joista 7 parasta suoristusta huomioitiin. Voittaja kuittasi 1000 pistettä, ratamestari (joita oli 9 eri henkilöä) 700 ja pelkkästä osanotosta sai 50 pistettä. Muut saivat ansionsa mukaan (tappiosekunneissa laskettuna). Tarjolla oli pääkaupunkiseudun koko maastokirjo, - kaupunki- ja metsäsprinttiä, hybridisuunnistusta ja myös sekä vaativaa että helpompaa keskimatkaa. Sarjoja oli yhteensä 6 kappaletta: Junnut, Daamit, Herrat, vastaavat H:t ja D:t yli 45 vuotta sekä Rastijahti yksin tai seuraajan kanssa (1 piste per löydetty rasti). Useampi 45+sarjalainen olisi myös voinut rekisteröityä yleiseen sarjaan, nuorisoa jäimme hieman kaipaamaan ja kesäkauden puhjettua kukkaan muut riennot, runsas rastitarjonta ja yleinen väsymys näkyy myös pistetaulukossa. Yhteensä 96 henkilöä (kilpailijana, kuntoilijana, ratamestarina ja seuraajana) keräsi 543 "kilpailusuoritusta". Carola Ray pyöritti palettia ansiokkaalla tavalla. Cup-7:n päätarkoitus, - yhteenkuuluvuuden vahvistaminen "sulkukaudella", onnistui yli odotusten. Myös OKM-Super yrittää omalta osaltaan vääntää oikeudenmukaiset pisteet kaikille mukana olleille.

Loppupisteet

Seuran kevätkokouksen ja hallituksen kokouksen 7/2020 pöytäkirjat on nyt luettavissa Intran puolella (Hallituksen alla).

Euroopan mestaruuskilpailut 2020 tarkkuussuunnistuksessa järjestetään 12.-16.5.2021. Kansainvälinen suunnistusliitto (IOF) on sivuillaan vahvistanut ehdottamamme siirron.

Alunperin kisa olisi järjestetty toukokuussa 2020 (20.-24.5.), mutta siinä vaiheessa paheneva Korona-tilanne pakotti siirtämään kilpailut heinäkuulle (14.-18.7.) kuluvaa vuotta. Koska matkustusmääräykset eivät kisan kannalta ratkaisevaan ajankohtaan (ilmoittautumiset, varaukset) olleet selkiintyneet, järjestävä seura OK 77 ehdotti kisan siirtämistä ensi vuodelle, kuten tapahtui lähes kaikelle suunnistuksen (ja urheilun ylipäätään) kilpailutoiminnalle kevään ja alkukesän osalta. Tämä pyyntö on nyt vahvistettu.

Kilpailu järjestetään keskisellä Uudellamaalla. Tapahtumakeskus on edelleen Kisakallion urheilukeskus. Kilpailunjohtaja Anna Jacobson kertoo, että kisat ovat "valmiit" ajankohtaan D-2kk asti, mutta hienosäätöä, koulutusta ja järjestäjiä tarvitaan vielä runsaasti. Merkitse sinäkin ensi vuoden toukokuu kalenteriisi ja ilmoittaudu "hihat käärittynä" talkoisiin.

Kisasivu