Länsirastien kevätkauden päätös suunnistettiin 13.6.2019 pohjois-Espoon Lahnuksessa. Ukkonen jyrähteli ja synkät sadepilvet peittivät taivaan, mutta kuurot eivät osuneet kohdalleen.

Kuva (Tove Jern). Jukola-kenraali aaton-aattona sujui leppoisissa merkeissä.

Pyörivä tuuli piti hyttyset loitolla. Osanottajia oli selvästi toista sataa, eniten taisi kertyä teemaradalle. Teemana oli rastinotto (llikennevalosuunnistustermein "suunnistusta punaisella"). Ratamestari Tumppi Ray oli loihtinut Lahnuksen upeaan maastoon täysipainoisen tekniikkaharjoituksen.

Länsirastit siirtyy tämän jälkeen kesätauolle. Palaamme kuvioihin elokuun 8. päivänä Latokaskessa. Malttakaa siihen saakka. Hyvää ja suunnistuksellista kesää kaikille.

Länsirastien tulossivu

Kevätkauden 8. Länsirastit suunnistetaan 13.6.2019 Lahnuksessa. Samalla tämä on monelle viimeistelyharjoitus ennen Venlaa/ Jukolaa. Peruspaketista kannattaa siis valita tavallisesta (2km helppo, 3 km haastavampi, 4 km helpohko sekä 5 ja 7 km vaikeat) lyhyempi rata, mutta liikkeelle on lähdettävä sitäkin terävämmällä askeleella.

Teemaratana on n. 5 km rastinottorata, joka vaatii tarkkaa suunnistusta ja palvelee tekniikan kehitystä. Ja muista, rasteja ei etsitä - ne otetaan (suunnitelman mukaisesti). Säilytä aloite itselläsi! Myös Lahnuksen metsässä.

Saderintamat vyöryvät viikon aikana lounaasta kohti etelä-Suomea, joten hengitysilmaan voi torstaina osua jokunen sadepisarakin. Varmaa on vain, että lämpötila on pudonnut toistakymmentä astetta viime viikkoisesta Kellonummesta.

Länsirastit siirtyvät Lahnuksen jälkeen kesäloma- ja rastiviikkotauolle. Mutta palaamme kuvioihin houkuttelevina ja raikkaana 8.8.2019, aluksi eteläisemmissä maisemissa. Tervetuloa Lahnukseen!

Jukola 2019

OK:n kaikki Jukola- ja Venlajoukkueet on nyt valittu. Tarkista oma osuutesi Jukola-sivulta.

Jos sinulla on toivomuksia tai kysyttävää omasta osuudestasi, ole yhteydessä oman joukkueesi kapteeniin tai valitsijaan:

Huh, hellettä. Kauden 7. Länsirastit suunnistettiin Espoon Kellonummella 6.6.2019 reippaassa hellesäässä. Runsaat 270 suunnistajaa nautti täysillä Nuuksion järvitasanteen kaakkoiseen äärinurkkaan asemoiduista rasteista.

Kuva (Micke Berger). Väkeä välillä tungokseen asti.

Suunnistajat perehtyivät ratamestari Jouni Junkkaalan rataoivalluksiin - tavaramerkkinä paljon pitkiä reitinvalintavälejä - viisaan varovasti, eli monen osalta tavanomaisesta pykälän verran lyhyemmällä radalla. Oivallinen päätös, kun maasto ja sää (sekä ratamestari) tiedostetaan. OK 77:n Jukola-kurssi saatiin kunnialliseen päätökseen. Haastatellut kurssilaiset olivat tyytyväisiä sekä opetukseen että ratoihin.

Paikalle saavuttiin kaikilla mahdollisilla menopeleillä. Pysäköintikapasiteetti joutui koville, mutta urakasta selviydyttiin. Kiitos kaikille mukana olleille. Ensi viikolla LR tarjoaa, juuri ennen kesätaukoa, herkistelyä Jukolan aaton-aattona.

Länsirastien tulossivu

Kauden seisemäs LR-tapahtuma on sijoitettu Espoon Kellonummen kappelin nurkille torstaina 6.6.2019. Maastoon pääsee 16.30 - 18.30. Maali sulkeutuu 20.00. Odotettavissa on kauden ruuhkaisimmat Länsirastit.

Kellonummen pysäköintikapasiteetti on rajallista (varmaan joudumme loppuillasta tyytymään tienvarsipysäköintiin). Joten bussilla (246K Espoon keskustasta), polkupyörällä tai kimppakyydeilläkin pääsee perille. Kiitos! Vaihtoehtona on pysäköinti Oittaan (laajalle) pysäköintialueelle, siitä bussipysäkille tien varteen ja suunnistuspuvussa peukalo pystyyn. Toimii taatusti.

Tarjolla on vaativa maasto - välillä jopa Kangasalan Jukolaa muistuttava - johon ratamestari on virittänyt koko paletin mausteilla. Jukolan läheisyydestä johtuen, moni sijoittaa viimeisen "tyhjennysharjoituksensa" juuri Kellonummelle. Radat ovat 2 km (helppo), 3 km (haastavampi), 4 km (helpohko), sekä haastavat 5 km, 7 km ja nyt myös 9 km radat. Teemana on käyräsuunnistusta, johon on sijoitettu reitinvalintaharjoitteita.

Luvassa on kesäisen aurikoinen ilta, noin +22C, maastossa, jossa tuulettomissa oloissa hyttystenkin intohimot heräävät. Tervetuloa kevätkauden väkirikkaimpaan (?) koitokseen!