Talven viimeiset SM--kisat, R2-sprintti ja kaikkien sarjojen sprinttiviesti, suunnistettiin 6.-7.3.2021 Hollolan Hälvälässä. Järjestelyvastuussa olivat Hollolan Urheilijat-46 ja Rastivarsat.

Kuva (Raisa Sell). Ote edellisen viikonlopun kilpailukartasta.

Sprinttiviestissä seuralla oli tulessa kolme viestijoukkuetta - kaikki sarjoissa, joissa jokaisella hiihtäjällä oli kolme omaa osuutta. Jesper & Jonny Donner (H20) sekä Annika Westberg-Arrakoski ja Raisa Sell (D100-), olivat molemmat maalissa 5. sijalla. Kisan aikana osuusajoissa oli vaihteluja. Seuran kolmas joukkue (H21) hylättiin avausosuudella. Sama kohtalo oli myös Raisan kohtalo sunnuntain sprintissä.

Hiihtosuunnistusvuosi oli seuran osalta SM-pisteissä ilmaistuna kaikkien aikojen paras. Pisteitä kertyi yhteensä 38 pistettä, entinen kausiennätys oli vuodelta 2016 (26 pistettä).

Hälvälän tulokset

Ajankohta: maanantai 22.3.2021 klo 18.00

Paikka: virtuaalinen kokous – etänä, vallitsevien koronarajoitusten mukaisesti. Linkki ja lisäinfoa myöhemmin kotisivuilla / Nimenhuudossa / sähköpostitse. 

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat (§ 11). Hallituksen asettama palkintokomitea esittelee myös ajatuksiaan. Kokousasiakirjat löytyvät Intrasta kokousinfon yhteydessä (tulossa).

Tervetuloa!

Talvimoniottelun viimeinen laji, hiihtosuunnistus, hyvänä lumitalvena, käytiin Oittaalla 6.3.2021 EsSu:n harjoitusradan muodossa. Rikasluminen aktiivikausi tekee, TMO:n näkökulmasta, talvesta hyvän.

Kuva (Mia Engström-Risku). Oittaan luminen talvikeli. Uhkaavat pilvet tarjosivat lisää lunta kisan jälkeen.

TMO:n tämän vuoden voittaja on Max Risku, joka näin puolusti viime vuotista voittoaan. Max kruunasi kisansa voittamalla myös hisu-kisan. HD12-sarjan ykkönen oli Saga Risku ja Supersarjan (D16H15-HD20) voittaja Alexander Malmström.

Ilahduttavaa kilpailussa oli runsas osanotto sarjassa HD12 ja tasainen kilpailu kahden kärkinimen takana. Palkintolusikoille pääsee 16 junnua. Yhteensä osanottomäärät kasvoivat 30 % viime vuoteen verrattuna. Ohjelmassa oli tänä vuonna yhdeksän vaihtelevaa talvilajia.

Tulokset (hisu)   Loppupisteet

... on julkaistu js se löytyy Intrasta, kohdasta Hallitus + Info.

Hiihtosuunnistuksen SM-kilpailut jatkuivat Vimpelissä 27.-28.2.2021. Isäntänä toimi melko uusi seurayhdistelmä Järviseudun Rasti, kotikuntana Alajärvi. Ohjelmassa olivat R2-ryhmän keskimatka (lauantaina) ja pitkä matka (kaikki sarjat, sunnuntaina).

Kuva (Raisan oma arkisto). SM-kultamitalisti.

Seura oli liikkeellä 8 hengen ryhmällä. Raisa Sell (D45) "lämmitteli" lauantaina keskimatkan SM-hopealle mutta paransi siitä vielä pitkällä matkalla (sunnuntaina) yhdellä pykälällä. SM-kulta oli Raisan suunnistusuran kolmas. Mitalin tuntumassa olivat myös Annika Westberg-Arrakoski (D55) - keskimatkalla 5. ja pitkällä matkalla pykälän verran terävämpi, - 4. Saman sijoituksen saalisti myös Jonny Donner (H20) pitkällä matkalla - neljäs. Viikonloppuna tuli 23 SM-pistettä ja kahden viikon takaiset kisat mukaan lukien tämä talvi johtanee kohti seuraennätystä talven pistemetsästyksessä.

Alun Talvirastien yhteydessä ratkaistiin myös tämän talven FSO-mestaruudet hiihtosuunnistuksessa. Seuran saldo oli 6 kultaa ja saman verran hopeamitaleita. Tämä antaa neljännen sijan alueen seurojen keskuudessa, edellä ÖID:n Femman, Falken ja Minken. Kaksoismestareita olivat Jesper Donner (H17) sekä edellä mainitut Raisa ja Annika.

Alun kisasivu