Hiihtosuunnistuksen ensimmäinen SM-viikonloppu tarjosi sprinttilajit. Tapahtumapaikkana Kouvolan Valkeala 10.-11.2.2024. Järjestäjänä Kouvolan Suunnistajat (KS).

20240211_143929.jpg

Kuva (Salla Vanhatalo, KS). Eljas Taljalla oli hyvä sprinttipäivä.

OK:n nelihenkinen joukkue oli lähtöviivalle tultuaan kutistunut kahteen suunnistajaan, kun SM-sprintti käytiin lauantaina 10.2. loistavassa aurinko- ja pakkaskelissä. Molemmat edustajamme saavuttivat 14. sijat - Eljas Talja (H21) ja Jesper Donner (H20). Sijoitukset vastasivat karsinnan sijoituksia tosi nopeakulkuisessa kisassa.

Sunnuntaina päivä pilvistyi - myös kuvainnollisesti. Joukkueemme (Eljas Talja - Jonny Donner) oli kuusiosuuksisessa H21-viestissä matkalla pistesijalle (kymmenen parhaan joukkoon), kun neljännellä osuudella ylihypätty rasti johti hylkäämiseen. Yhteensä 16 matkaan lähteneestä joukkueesta peräti kuusi joukkuetta hylättiin.

Hiihtosuunnistuksen arvokilpailut jatkuvat lähiviikkoina. Ensi viikonloppuna (17.-18.2.) vuorossa ovat SM-keskimatka ja SM-viestit Lappeenrannan Joutsenossa ja kahden viikon kuluttua (24.-25.2.) FSOM hiidetään Vantaan Petikossa - järjestäjänä tai kilpailijana. 

Kouvolan Rasti, kisasivu