Jo useamman vuoden ajan on iskukykyinen OK-ryhmä osallistunut Gran Canaria O-Meeting-kisaan. Eikä 2019 muodostanut poikeusta. Kilpailusarja suunnistettiin 27.-30.12 Kanariansaarilla.

Kuva (Sverre Slotte). Nopeimmat palautuvat keskimatkan jälkeen. Parhaimmisto on vielä maaston puolella.

Kilpailu on nelipäiväinen pistekilpailu. Paikalla oli suunnistajia yli kymmenestä maasta, mukana myös maailman huippuja. Pistejärjestelmästä ja ajankohdasta kisaan suhtaudutaan seikkailuna, kinkunsulatuksena, harjoitteluna, lomailuna ja - kilpailuna. Kilpailun avaa yösprintti (27.12.), jatkona vaativa keskimatka (28.12.), hurja pitkä matka (29.12.) sekä ajallisesti hankala katusprintti (30.12.). Pitkä matka kesti 45 minuutista aina 1.30 h ja erot olivat huomattavia, joka käytännössä muovaili lopputuloksia.

OK:ta edusti perheet (Torp)-Donner ja Slotte 8 hengen voimin - mutta tulosluettelosta löytyy myös entinen OK:lainen Arne Dybdahl (H21), nyt OL Lillomarka. Janina Donner (D21) voitti pääsarjan yhteenvedossa (ilman osuusvoittoja). Vuodenvaihteen jälkeen 19-vuotias Jonny Donner, hänkin ilman osuustäysosumia, oli H21-sarjan 2. Yömestari (SM-voittaja sarjassa H15) Jesper Donner (H/D16) oli nimensä vertainen (voitti avausosuuden), mutta eräs belgialaisnuorukainen otti ne kolme muuta ja samalla kokonaisvoiton. Jeppe oli hyvä kakkonen.

Kisatulokset