Kauden toinen sarjasuunnistus (NS-2) suunnistettiin 21.5.2024 Puolarmetsästä, pääosin Puomlarmaarin pohjoispuolella. OK 77 vastasi järjestelyistä kisassa, jossa oli lähes 60 nuorta ja runsaat kymmenen reittiseuraajaa paikalla.

20240521_203219.jpg

Kuva (Micke Berger).. Maali on valmis, vain suunnistajat puuttuvat.

Suunnistuskoululaiset olivat ensi kertaa sarjasuunnistuksen pyörteissä - peräti 16 henkilön voimin. Ryhmä erottautui hyvin muista osanottajista uuden, sinisen kurssipaidan ansiosta. Kun tämän verran ensikertalaisia lähtee maastoon, -  eikä juunnuryhmäkään pääosin ole ikäkokemuksella pilattua, niin aina sattuu ja tapahtuu.

Tämän iltainen päähuomio menee kuitenkin järjestelypuolelle, kun yksi rasti (rasti # 6) oli ilman rastilippua. Kokemattomassa ryhmässä tämä aiheutti jonkin verran hämminkiä. Onneksi vain kaksi sarjaa (D12 ja H12) olivat kärsivässä osassa. Heidän tuloksensa huomioitiin viitosrastin tilanteen mukaiseksi.

Ensi viikolla (28.5.) junnuryhmä suuntaa matkansa Sipoon Pilvijärvelle (NS-3) kun taas Suunnistuskoulu viettää päättäjäisiään Kasavuoren maastossa.

Sarjasuunnistus (NS-2), Tulokset.

Tämän viikon Länsirastit Puolarmaarissa (23.5.2024) on mainio mahdollisuus uusille tutustua suunnistukseen, sekä hyvän sijainnin, että Kutsu kaveri kuntorasteille kampanjan vuoksi.
23LRarkiv
Kuva (arkisto). Kartanmyynti menossa.

Kutsu kaveri kuntorasteille on kampanja niille, joilla on kavereita jotka ovat kiinnostuneita tulla tutustumaan suunnistukseen. Länsirastit ovat mukana kanpanjassa, joten torstaina kannattaa ottaa mukaan kaikki kiinnostuneet kaverit. Lisätietoja kampanajasta tässä.

Puolarmaarin maastot tarjoaa hienon ensikosketuksen suunnistukseen, mutta myös monenlaisia haasteita kokeneimmalle. Ratamestari Kristian "Kiha" von Essen kertoo maastotsta: 

Omväxlande terräng, mycket stigar, de minsta inte på kartan. Framför allt de längre banorna har vägval och rytmväxling med längre och kortare sträckor. Synligheten i skogen är bra ännu i dag, men det lär väl ändras an efter att lövsprickningen avancerar.

Tervetuoloa!

Sprinttiviesti sekajoukkuein palasi SM-lajiksi, nyt pelkistetymmässä muodossa, kun Koovee isännöi kesäsäässä Tampereen Härmälän rannassa SM-sekaviestit neljässä eri sarjassa 19.5.2024.

20240519_152739.jpg

Kuva (OK:n kisakuvaaja). Olivia "Ollie" Hahn, paransi otteitaan läpi kisan - tässä karsinnan loppusuoralla.

Kisakonsepti oli karsinnat aamupäivällä, henkilökohtaisena väliaikalähtönä. Joukkueen kahden juoksijan ajat laskettiin yhteen. Kolmekymmentä parasta pääsi jatkoon (tosin vain 25 hyväksytysti maaliin). Olimme liikkeellä neljällä joukkueella HD21:ssä. Ykkönen (Emil Sevelius, Olivia Hahn) oli 12. ja selvästi finaalissa. Muut kolme joukkuetta karsiutuivat - optimaalisella kokoonpanoilla, - tässä syötti jossittelijoille, myös kakkonen olisi voinut olla finaalijoukkue. Muihin sarjoihin (HD18, HD45, HD60) emme osallistuneet.

Finaalissa juostiin kaksi osuutta per juoksija. Keikuimme plakettipaikan (10. sija) paikkeilla läpi kisan. Ehkä pieni notkahdus kakkososuuden alussa maksoi palkintokorokesijoituksen. Loppusijoitus parani erävaiheesta sijalle 11.

Hatunnosto myös B-finalisteille, jotka kaikki kuusi juoksivat iltapäivän osuutensa Tampere-sprintissä - ilman hylkäyksiä. Siihen kisaan otti osaa myös kolme muuta OK:laista sarjoissa D40, H40 ja H14 - hyvin tuloksin.

Kooveen sprinttikisojen tulossivu

Vuoden 2024 Nuorisosarjasuunnistukset NÅID:n itäosissa (OK 77, OK Trian) käynnistyi 14.5.2024 Porvoossa Akilles OK:n komennuksessa.

_kuvituskuva_2021_TTo_junnu_600x417.jpg

Kuva (Arkisto). Kesäkeli helli osanottajia.

Kävimme Joonaanmäen eteläreunalla. Aikaisimmilta vierailuilta jotkut muistivat kaatosateen, levityskiellossa (mutta puoleensa vetävänä) olevan hiekkakasan tai katkerat kyyneleet kun yksi rasti jäi väliin. Nyt aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, sorakasa sai olla rauhassa ja ilmeet olivat iloiset, sillä 23 junnun panos oli lupauksia antava. Plussan puolelle jäi kymmenen sarjavoittoa. Miinusta tuli osanottomäärälle  - yhteensä vain 43 suunnistajaa oli paikalla.  Puolarmetsässä (21.5.) laitetaan paremmaksi! Ilmoittautumiset IRMA:n kautta.

Tapahtuman uutuuksia oli Kauniaisten tavara-aseman kentän (JS) vaihtuminen ABC-Nihtisiltaan (syynä kaupunkiradan työmaasotkut ja tunnelin rajoittama kulkukorkeus) sekä sarjan palautuminen, häiriötekijöiden väistyttyä, kuusiosaiseksi. Nyt kuljemme myös uuden bussiyhtiön hieman korkeammalla autolla. Ajoretin lyheneminen toi 5 minuutin aikasäästön, joka Porvooseen mentäessä on jopa ratkaisevaa.

NS-1, tulokset ja väliajat 

Länsirastit jatkuu tällä viikolla (16.5.2024) Espoon pohjoisosissa, tällä kertaa Vihdintien eteläpuolella  Lahnuksessa.
map parts 16.5
Kuva Ratamestarin valitsemia karttapaloja

Nyt kun kevään sprintti-keskittyminen alkaa olla loppu (vain ensi viikonlopun SM-sprinttiviesti 19.5. on jäljellä) on hyvä aika myös suunnata metsän puolelle ja Länsirasteille. Kokenut ratamestari Mikael Donner takaa, että hienot radat on tarjolla, ja kommentoi maastoa:

Länsirastit Lahnuksessa tarjoaa taattua tyyppi maastoa pääkaupunkiseudulta (avokalliota ja vaihtelevia suunnistustehtäviä), pitkillä radoilla lyhyt tiesiirtymä, jotta päästään kartan toiselle reunalle. Maasto tähän aikaan vuodesta tarjoaa hyvää kulkua, luvassa aurinkoinen päivä. Tervetuloa nauttimaan.