HUOM! Lue KILPAILUOHJEET!

 

 

Järjestäjät

Suunnistusseura OK 77.

Kilpailunjohtaja                          Anna Jacobson
Varakilpailunjohtaja                   Anders Westerlund
Ratamestarit                             Åke Jacobson (PreO 1&2), Roope Näsi, Alahärmän Kisa (TempO)
Tulospalvelu                             Jouni Junkkaala


Valvojat                                                Ari Tertsunen, TV-V (PreO), Tuomo Markelin, HS (TempO)

Yhteystiedot

Yhteyshenkilö: Anna Jacobson, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kotisivu: www.ok77.fi/fintrailo
Facebook:
https://www.facebook.com/events/1012106005549903/

Ohjelma

Perjantai 28.4. 19:00-21:00 Tarkkuussuunnistusharjoitus, ei osa FinTrailOa Espoon keskus
Lauantai 29.4. 08:00- TempO Espoo
10:00 PreO 1 Espoo
Sunnuntai 30.4. 10:00 PreO 2, pitkä matka Espoo
Maanantai 1.5. 10:00 PreO+TempO, ei osa FinTrailOa. Klaukkala

Kilpailukeskukset

opaskartta

 

TempO, 29.4.2017

Kasavuoren koulukeskus, Kasavuorentie 1, Kauniainen.

Autolla: Pysäköinninvalvojat näyttävät, mihin voi pysäköidä. Seuraa heidän ohjeitaan.

Julkisella liikenteellä: Bussi 109 Jorvista ja 533 Vanhastakartanosta, pysäkki Valkonauhantie. Bussi 109 Helsingistä (Kamppi) ja bussi 533 Matinkylästä, pysäkki Terveyskeskus. Junalla Helsingistä tai Kirkkonummelta, asema Koivuhovi.

Opaskartta 2 Grani

 

PreO 1, 29.4.2017

Oittaa, Kunnarlantie 33 – 39, Espoo.

Autolla: Vapaa pysäköinti.

Julkisella liikenteellä: Suosittelemme, että pyydätte kyydin joltakulta osallistujalta, joka liikkuu autolla. Bussi 246/246K Espoon keskuksesta, pysäkki Oittaanranta.

PreO 2, 30.4.2017

Kaitakorpi, Kaitakorventie 10, Espoo.

Autolla: Pysäköinninvalvojat näyttävät, mihin voi pysäköidä. Seuraa heidän ohjeitaan.

Julkisella liikenteellä: Bussi 245 Espoon keskuksesta tai Nuuksionpäästä, pysäkki Kaitakorpi.

Julkisen liikenteen aikataulut ja kartat: https://linjakartta.reittiopas.fi/

Kielletyt alueet

Kielletyt alueet on julkaistu alla olevissa kartoissa. Kilpailijat ja heidän läheisensä eivät saa liikkua alueilla ennen kyseisen PreO-kilpailun lähtöä.

 

 forbidden KN

 forbidden KK

Lauantaiaamuna kilpailijat saavat liikkua Kauniaisissa vain autoteitä tai niiden viereisiä kävelyteitä pitkin. Metsässä tai muilla kävelyreiteillä liikkuminen on kielletty.

           

Kahvila

Kahvila myy kahvia, teetä, virvoitusjuomia, pullaa ja snackseja sekä voileipiä sunnuntaina. Kilpailukeskuksissa voi maksaa vain käteisellä.

TempO, lauantai, 8:00-12:30
PreO 1, lauantai 10:00-17:00, myös lounasbuffet
PreO 2, sunnuntai 09:30-15:00

Kilpailukortit ja numerolaput

Jokainen kilpailija saa infosta kuoren, jossa ovat kaikki viikonlopun kilpailukortit ja numerolappu. Kilpailijan tulee tuoda mukanaan omat hakaneulat. Mahdolliset maksamattomat osallistumismaksut tulee maksaa kuoren hakemisen yhteydessä.

Kilpailija on vastuussa siitä, että tuo oikeat kilpailukortit mukanaan oikeaan kilpailuun:

-         Tempo 1 kortti

-         PreO 1 2 korttia

-         PreO 2 3 korttia

Numerolapun tulee olla näkyvissä kilpailujen ajan ja erityisesti tempoasemille saavuttaessa.

Radat ja kartat

TempO

E- ja A-sarjat: 6-7 asemaa, 5 tehtävää per asema. Enimmäisaika on 150 sekuntia per asema. Vastaukset tulee antaa selkeästi käyttäen aakkosia: Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Zero. Jos haluat osoittaa vastauksen (kartalla olevista kirjaimista), kerro tämä heti asemalle saapuessasi.

Kartta 1:4000, käyräväli 2,5 m. Sprinttikartta (ISSOM).

Tulokset kirjataan ANT-järjestelmään sekä kilpailukortille. Kilpailijan tulee tarkistaa korttiin kirjoitetut vastaukset ennen kuin poistuu asemalta. Jos ANT:issa ja kortissa on eri vastaukset, kortin vastaukset pätevät. Ajanotossa sen sijaan pätee ANT:in tallentama aika. Kilpailukortissa olevia vastauksia ei voi muuttaa kilpailijan poistuttua asemalta. Kilpailukortit kerätään viimeisellä tempoasemalla. On luonnollisesti kiellettyä puhua kilpailusta kilpailijan kanssa, joka ei ole vielä lähtenyt.

Kilpailijoiden tulee siirtyä TempO:sta PreO 1:n kilpailukeskukseen viivyttelemättä.

Yleistä tietoa PreO-kilpailuista

Nollavastauksia (Zero) on sekä E- että A-sarjassa. Aikarasteilla ei ole nollavastauksia. Nollatehtävät voidaan ratkaista kartanluvulla.

Jos tehtävässä on vain yksi lippu (A), katselukohtaa ei ole merkitty maastoon. Joissain tapauksissa maastoon on merkitty katselusektorit, jos useampien tehtävien liput näkyvät samaan paikkaan.

Kilpailijoiden tulee käyttää omia pihtileimasimia. Järjestäjä varaa lainaleimasimia infoon. Kartta on 1:4000 ja käyräväli 2,5 m, ISSOM.

PreO 1

Aikarasti on ennen PreO-radan alkua. Kilpailijan lähtöaika tarkoittaa aloitusta aikarastilla. Aikarastilla on viisi lippua ja kaksi tehtävää. Enimmäisaika on 60 sekuntia. Väärästä vastauksesta lisätään aikaan 60 sekuntia.

Aikarastilta on lähtöön 950 metriä. Lähdössä toimitsija kirjoittaa kilpailukorttiin oikean lähtöajan. Tämän jälkeen kilpailija poimii kartan sarjansa laatikosta ja aloittaa kilpailun. Laatikoihin on merkittu selvästi E class ja A class. Huomaa ottaa oikea kartta! Kartat ovat karttasuojuksessa.

Rata on 1,7 km ja rasteja on 29 (E-sarja) tai 19 (A-sarja). Nousua on 30 m. Radan varrella ei ole lisäavustajia pyörätuolin käyttäjille.

E-sarjan enimmäisaika on 129 min, paralympiaurheilijoille 139 min. Kokonaisaikaan on laskettu 2,5 min/rasti ja 3 min/100 m.

A-sarjan enimmäisaika on 108 min, paralympiaurheilijoille 118 min.

PreO 2

PreO 2:n lähdössä kilpailijalla tulee olla 3 kilpailukorttia. Radalla on jyrkkiä mäkiä, joissa on lisäapua pyörätuolinkäyttäjille.

Aikarasti on maalin jälkeen.

Lähtö on lähtölistan mukaisessa järjestyksessä. Lähtötoimitsija kirjoittaa lähtöajan kilpailijan korttiin. Kilpailija ottaa kartan laatikosta, jossa lukee hänen oma sarjansa: E class tai A class. Huomaa ottaa oikea kartta. Kartat ovat karttasuojuksessa.

PreO 2 on jaettu kahteen osaan. Osille on jaettu omat enimmäisajat, niitä ei siis lasketa yhteen yhdeksi koko kilpailun enimmäisajaksi. Jyrkissä mäissä on lisäapua pyörätuolinkäyttäjille.

Rasteja on E-sarjassa 34 ja A-sarjassa 23.

Ensimmäisen osan (part 1) pituus on 1,2 km ja nousua on 30 m. E-sarjassa rasteja on 20 ja A-sarjassa 14. Enimmäisaika on E-sarjassa 86 min (paralympiaurheilijat 96 min) ja A-sarjassa 78 min (paralympia 88 min).

Ensimmäisen osan kilpailukortti kerätään maalissa ensimmäisen osan viimeisen rastin jälkeen.

Osasta 1 osan 2 lähtöön on 600 m ja nousua 25 m. Tätä ei lasketa mukaan kilpailuaikaan, mutta matkan kulkemiseen saa käyttää enimmillään 25 min (paralympiaurheilijat 30 min).

Lähdössä 2 toimitsija merkitsee kilpailukorttiin lähtöajan ja kilpailija poimii kartan oikeasta laatikosta (E class tai A class).

Toisen osan (part 2) pituus on 620 m ja nousua on 5 m. E-sarjassa rasteja on 14 ja A-sarjassa 9. Enimmäisaika on E-sarjassa 54 min (paralympiaurheilijat 64 min) ja A-sarjassa 46 min (paralympia 56 min).

Kilpailukortti 2 kerätään maalissa. Kilpailija jatkaa aikarastille.

Aikarastilla on 6 lippua ja 3 tehtävää. Aikarastilla ei ole nollavastausta (Zero). Enimmäisaika on 90 sekuntia ja virheestä lisätään aikaan 60 sekuntia.

 

Sarjat

Kilpailussa on E- ja A-sarja. TempO ja PreO 2 E-sarjassa ovat osa Tarkkuussuunnistuksen Eurooppa-cupia. Suomalaisilla E-sarjan kilpailijoilla tulee olla voimassa oleva lisenssi. A-sarja on kuntosarja, eikä kilpailijoilla tarvitse olla lisenssiä. A-sarjassa on PreO:ssa vähemmän tehtäviä ja ne ovat helpompia. TempO on molemmille sarjoille sama.

E-sarja: 15 euro/kilpailu (eli 45 eur/3 kilpailua)
A-sarja: 10 euro/kilpailu

Ilmoittautuminen

Suomalaiset kilpailijat IRMA:n kautta. A-sarjaan voi ilmoittautua myös sähköpostitse: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Kilpailun voi tällöin maksaa kilpailupaikalla infoon tai etukäteen tilille (OK 77, IBAN: FI2740552920007558, BIC: HELSFIHH). Ilmoittautumiset tulee lähettää ennen 21.4. klo 24.

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) sääntöjä, jotka voi löytää sivustolta

www.orienteering.org. More detailed instructions will follow in the competition instructions.

Valitusaikaa on 10 min siitä, että viralliset tulokset on julkaistu. Vastalauseet tulee toimittaa kirjallisena jurylle viimeistään 15 min sen jälkeen kun järjestäjä on tiedottanut päätöksestään valituksen suhteen. Vastalauseesta kerätään 50 euron maksu, jonka saa takaisin, jos jury hyväksyy vastalauseen. Jos useampi kilpailija allekirjoittaa vastalauseen, kerätään kaikilta 50 euron maksu.

Tulokset

Online-tulokset tulevat sivulle www.ok77.fi/fintrailo heti kun viimeinen kilpailija on lähtenyt radalle. Yhteistulokset lasketaan “viestimetodia” käyttäen muuntamalla kaikki tulokset sekunneiksi: Aikarastien ja tempoasemien ajat lasketaan yhteen. PreO-radan virheestä lisätään 60 sek ja aikarastivirheestä 30 sek. Temporadan virheestä lisätään 30 sek. Kilpailija, jolla on lyhin kokonaisaika, voittaa.

Harjoitus 28.4.

Perjantaina 28.4. järjestetään (eri järjestäjä) tarkkuussuunnistusharjoitus Espoon keskuksessa. Lisätietoa: https://www.trailo.fi/?x255315=390783.

Kilpailu 1.5.

Maanantaina 1.5. järjestetään harjoituskilpailu Klaukkalassa. Järjestäjä on Rajamäen Rykmentti.

Tervetuloa Espooseen!

OK 77